Kamping udruženje Hrvatske uvrstilo je Kamp Suza Baranje na popis najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini camps, projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije, podržanog od Ministarstva turizma. Odlučeno je tako na temelju analize kvalitete i rezultata obilaska kampa komisije KUH-a. Oznaka kvalitete OK Mini Camps bit će im uručena u studenome ove godine, u sklopu 11. Kongresa hrvatskog kampinga, koji će se održati u Šibeniku.

– Što drugo reći nego da smo izuzetno zadovoljni ovom odlukom Kamping udruženja Hrvatske, to više što smo relativno mlad kamp te što se trudimo da se u njemu naši gosti osjećaju dobro – kaže Sibila Mijatović-Kolar, članica tima OPG-a Kolar, u čijem je vlasništvu ovaj prvi baranjski manji autokamp, koji je prije nekoliko dana navršio dvije godine. Mijatović-Kolar podsjeća kako je u njegovo otvaranje uloženo približno 700.000 kuna, a Ministarstvo turizma sudjelovalo je s 10-ak posto.

– Namjera nam je bila otvoriti kamp samo za bicikliste, jer kroz Baranju prolaze čak tri međunarodne biciklističke trase, ali smo zbog zakonskih odredbi morali otvoriti autokamp. Od ideje do realizacije prošlo je prilično vremena zbog administracije, ali smo ipak uspjeli – kaže Mijatović-Kolar, nastavljajući kako se u njihov kamp ipak više dolazi automobilima, premda ima i biciklista. Poljaci, Česi, Slovaci, Nizozemci, Nijemci… obično su na proputovanju, a Hrvati i Mađari stiži ciljano. Kamp im je, naime, početna točka za obilazak Baranje, posebice Kopačkog rita. Ove je godine u kampu, u šatoru, prespavalo nekoliko stotina kampista iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

– Kamp radi od 1. svibnja do 31. studenoga, sukladno s propisima kojih se pridržavamo, budući da nije riječ o grijanom objektu. No čini mi se da bi sezona trebala početi u travnju, čime bismo imali i više gostiju. Ali, kako bilo da bilo, zadovoljni smo posjetima. Kamp smo otvorili u rujnu 2015., usred sezone, pa je ona na neki način izgubljena. Prošla je godina bila dobra, a ova je odlična. Unatoč tome, nadamo se još većem broju gostiju sljedeće godine – kaže, dodajući kako optimizam temelji na odličnim ocjenama gostiju. Oduševljeni su, ističe, što, s jedne strane, mogu nabrati povrće iz vrta ili, s druge, dobiti jelo po narudžbi. Mnogi od gostiju kući odlaze i s nekoliko litara vina jer je OPG Kolar nadaleko poznat upravo po vrhunskim vinima, okićenima odličjima na mnogim ocjenjivanjima, pa čak i na svjetski poznatom Decanteru.

Inače, površina kampa je 15.000 četvornih metara, a planiraju i njegovo proširenje.

Potvrda rada

O uvrštavanju kampa Suza Baranje na popis najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini camps obaviješten je direktor TZ Baranja, Matej Perkušić. “Ovo je sjajna vijest. Ujedno se može nazvati potvrdom dobrog rada te zalaganja baranjskih turističkih djelatnika, što regiju svrstava u red sve uspješnijih kontinentalnih turističkih destinacija”, kaže Perkušić, naglašavajući kako je siguran da će u Baranju stići još mnogo sličnih priznanja i nagrada za trud i dobar rad.

Ivica Geto

Website Apps