UREĐENJE SREDIŠTA DARDE

18. rujna 2017.

U Dardi su otvoreni radovi na uređenju središta mjesta. Otvorenju je nazočila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac koja ističe da je to dio velikog programa od 120 milijuna eura namijenjenih ratom oštećenim područjima .

Počeli radovi na uređenju središta Darde

Vrijednost  investicije u Dardi je 25 milijuna i 800 tisuća kuna, a kako ističe načelnik Anto Vukoje radovi su mogući zbog izmještanja teretnog prometa iz  središta mjesta na zapadnu obilaznicu te će uz tri kružna toka i prometnice ubuduće biti dvosmjerne. Novac za ovaj infrastrukturni projekt je iz Europskog fonda za regionalni razvoj a 3% izdvaja Općina Darda.

Uređenje Darde početak je provedbe malog ITU mehanizma za 5 malih gradova, u ovom slučaju Beli Manastir i općinu Dardu, za projekte koji će doprinijeti poboljšavanju kvalitete života u područjima stradalim ratom, rekla je ministrica Žalac.

Župan Ivan Anušić istaknuo je zadovoljstvo pritjecanjem europskog novca u Osječko-baranjsku županiju. za vrijeme cijelog mandata SDP-ove Vlade u OBŽ je došlo 17 milijuna kuna a u dosadašnjem mandatu ministrice Žalac  već 17,5 milijuna. 9 milijuna će biti raspoređeno do kraja godine a utrošeno je 8 i pol. Župan ističe i prijavu na natječaj za 5 milijuna kuna namijenjenih školama kako bi ubrzali izgradnju osječkog Centra za autizam.

Monika Kralj

 

Website Apps