Kako je najavljivao direktor Baranjske čistoće, Damir Paulić, stanovnici Belog Manastira račune za komunalnu naknadu i pričuvu Stanouprave od jučer mogu plaćati bez provizije.

Bilo pritužbi

Informacija je to koja će zasigurno razveseliti Belomanastirce, posebice one plićeg džepa, a takvih je, na žalost, sve više. Brojne su, naime, pritužbe građana kako za provizije moraju izdvajati iznose koji, na prvi pogled, nisu tako veliki, ali kada se sve zbroji, brojka i nije tako mala.

– Nekome će možda zvučati čudno, ali bude dana kada razmišljam hoću li moći kupiti kilogram kruha. Sigurno je da pozdravljam ovaj potez – ističe jedan umirovljeni Belomanastirac, naglašavajući kako bismo sve račune trebali plaćati bez ikakvih provizija.

Hoće li tako biti, pokazat će vrijeme, premda je u takvo nešto teško povjerovati. No, kako bilo da bilo, sigurno je da Belomanastirci više ne moraju plaćati proviziju za plaćanje gradske komunalne naknade i pričuvu, a još od prije oslobođeni su plaćanja provizija za račune koje šalje Baranjska čistoća te račune za dimnjačarske usluge obrta Florijan.

– Riječ je o projektu Gradske režije, koji evoluira i građanima u svakom slučaju pospješuje standard. Plaćanje spomenutih računa bez provizije plod je odlične poslovne suradnje Grada Belog Manastira i Baranjske čistoće, koja osigurava razvoj i ustrojavanje projekta Gradske režije – objašnjava Paulić.

Dodaje kako projekt ne omogućava samo plaćanje bez provizije, nego i manje gubljenje vremena za plaćanje režijskih troškova, budući da sve spomenute obveze mogu izvršiti na jednom mjestu.

Oglašavanje na tržnici

Na građanima je, nastavlja, da odluče hoće li to učiniti u nedavno otvorenom poslovnom centru na tržnici, u sjedištu tvrtke (Ulica Republike) ili Pogrebnom uredu (Osječka ulica). Paulić naglašava kako su na spomenutim lokacijama građanima dostupni prodajno-uslužni asortimani, kao i informacijski centar vezan za njihov djelokrug rada. Ove usluge za sada su dostupne samo Belomanastircima, ali u Baranjskoj čistoći na ovom ne misle stati.

– Osim poslovnih centara u Belom Manastiru, krećemo i s realizacijom poslovnog centra u Dardi, koji će imati dodatnu namjenu, o čemu ćemo posebno obavijestiti javnost – najavljuje Paulić, ističući kako će dobra suradnja s Općinom Darda osigurati mještanima te općine dostupnost brojnih pogodnosti.

– Temeljna odrednica proširenja poslovnih aktivnosti je razvijanje gospodarstva, ali i zakonske odredbe. Zakon o komunalnom gospodarstvu, točnije prijedlog novog teksta zakona u zakonodavnom procesu, poprimio je brojne izmjene na temelju amandmana, tako da tržišne poslovne aktivnosti ostaju u okvirima zakona, uz odgovarajuće posebno knjigovodstvo. Tako nas je, naime, obavijestila Hrvatska gospodarska komora – naglašava.

Novina u poslovnom centru Baranjske čistoće na tržnici je dostupnost usluge promidžbe i komunikacije. Tvrtka će na tržnici instalirati sustav razglasa, koji će služiti i za iznajmljivanje korisnicima tržnice.

– Primjerice, ako zainteresirani dobavljač robe ima potrebu da se određene informacije na ovom prostoru oglašavaju preko naše multimedijalne infrastrukture na tržnici, s njim će biti sklopljen ugovor o provedbi, pa će biti realiziran audioprijenos odnoso projekcija na zidu – kaže Paulić. Podsjeća i na još jednu, već realiziranu novinu – dostavu računa u kuvertama, što do sada nije bio slučaj s trgovačkim društvima u gradskom (su)vlasništvu.

– Riječ je o višoj razini poslovne komunikacije s potrošačima i zaštiti osobnih podataka. Sigurno da nije primjereno raznošenje osobnih podataka dostupnih svima, na računima bez kuverti – kaže Paulić.

Ivica GETTO
Website Apps