Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga poziva na Proljetnu baranjsku rapsodiju koja će se održati 20. lipnja u Belom Manastiru s početkom u 20 sati .

Koncert će se održati na središnjem gradskom Trgu slobode kako bi se obilježolodvadeset godina procesa mirne reintegracije Baranje i proslavio nadolazeću dan državnosti Republike Hrvatske.

Proljetna baranjska  rapsodija

Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga  je strukovna udruga nastavnika tambure i voditelja tamburaških orkestara u Republici Hrvatskoj. Inicijativom nastavnika tambure u osnovnim i srednjim glazbenim školama u srpnju 2014. godine HDTP je službeno registrirano i započelo je s radom. Udruga je registrirana u Osijeku, no s budućim planiranim aktivnostima želi potaknuti sve nastavnike u Hrvatskoj koji rade kao tamburaški pedagozi, kao i voditelje amaterskih tamburaških orkestara u Republici Hrvatskoj i inozemstvu na daljnje vlastito usavršavanje.

Udruga je registrirana u Osijeku, ali joj nipošto nije svrha djelovanje samo na području Slavonije, već se budućim planiranim aktivnostima želi potaknuti sve nastavnike u Hrvatskoj koji rade kao tamburaški pedagozi na daljnje vlastito usavršavanje kao i na aktivno sudjelovanje u radu HDTP-a. Glavni je cilj i zadaća rada HDTP-a rad na daljnjem razvoju i usavršavanju tamburaške pedagogije. Organizacijom tematski prikladnih seminara, predavanja, radionica i drugih sadržaja želi se dodatno unapređivati tamburašku pedagogiju ponajviše radom na daljnjem stručnom usavršavanju tamburaških pedagoga kao i u radu s učenicima u sklopu kampova i raznih drugih načina organiziranja aktivnosti.

Amoreta Bajto

Website Apps