Radovi u Belom Manastiru obavljaju se punom parom. Na Osječkoj ulici radi se nova zgrada s 20 stanova, veličine od 30 do 48 četvornih metara. Riječ je o projektu iz Intervencijskog plana vrijednom 6,2 milijuna kuna. Kako ističe gradonačelnik Tomislav Rob, u budućim stanovima bit će smještene socijalno ugrožene obitelji od kojih je dio stanovao u porušenim objektima koji su bili na tom mjestu.

Stanove će tamo dobiti i socijalno ugrožene obitelji iz drugih dotrajalih objekata s područja grada. Na ovaj način “jednim su udarcem ubijene dvije muhe”. S lica zemlje uklonjeno je ruglo pokraj državne ceste D7, a njihovi će, sada već bivši stanari, konačno početi živjeti u uvjetima normalnim za 21. stoljeće. Jučer je počela i gradnja kružnog toka na križanju Školske i Ulice kralja Zvonimira, u neposrednoj blizini tržnice. Procijenjeno je kako je ovo jedno od frekventnijih i kritičnijih mjesta u gradu. Ministarstvo unutarnjih poslova pozitvnim je ocijenilo gradsku prijavu na natječaj za sanaciju kritičnih mjesta u prometu te odobrilo sufinanciranje gradnje budućeg rješenja – kružnog toka.
Riječ je o investiciji vrijednoj približno 400.000 kuna, od čega će MUP izdvojiti 80 posto. Nakon sedam godina čekanja, sudskih sporova, prepiski i požurnica, počelo je i rušenje ruševne kuće u Ulici kralja Tomislava. Trošna je kuća poznatija kao nekadašnja Astra, jer je u njoj prije okupacije Baranje i Domovinskog rata, dugi niz godina bila smještena trgovina obuće Astra. Još u srpnju 2011. godine počeo se urušavati dio kuće s dvorišne strane, kada je građevinski inspektor zabranio prolaz pokraj nje.
U vrijeme kada je donesena odluka o rušenju, trajao je spor oko njezinog vlasništva, koji su vodili Republika Hrvatska i jedna fizička osoba. Dvije stranke su se godinama sporile, a tek početkom 2015. godine vasnik kuće i dvorišta postala je država.I.Getto

Website Apps