ŠRD Linjak iz Topolja organizira 20. Somijadu, koja će biti održana od 27. do 29. srpnja na Topoljskom dunavcu (Prvi vir). Kako ističu organizatori, natjecatelji će sami birati i uređivati mjesto za ribolov i kampiranje, a svi oni koji to žele mjesto za kampiranje mogu urediti još prije otvaranja natjecanja. Kotizacija po natjecatelju je 150 kuna, a žene moraju izdvojiti po 100 kuna. Uplate se obavljaju na račun ŠRD-a Topolje otvoren u Addiko banci: HR05-2500009-1102048883, do 27. srpnja u 14 sati.

– Osim službenog dijela natjecanja, za petak i subotu u večernjim satima planiramo zabavni program u natkrivenom šatoru – kaže Matija Kešić, predsjednik ŠRD-a Linjak, ističući kako Somijada počinje u petak, 27. srpnja, u 16 sati, a završava u nedjelju, 29. srpnja, u 10 sati. Dodaje kako je natjecanje pojedinačno i ekipno, a lov će biti dozvoljen s obale i iz čamca. Loviti se može s tri ribolovna pribora, a na svakom od njih dozvoljena je po jedna udica. Objašnjava kako će biti moguć ribolov nekoliko vrsta riba, a ovisno o vrsti i težini ulovljenog primjerka, komisija će dodijeljivati bodove.
– Za kilogram soma i linjaka predviđeno je po 10 bodova, dok kilogram štuke, smuđa i basa (pastrmskog grgeča) vrijedi po pet bodova – pojašnjava Kešić i napominje kako će svaki natjecatelj dobiti poseban startni broj. Za sve natjecatelje, ali i one koji ne sudjeluju na Somijadi, posljednjeg dana natjecanja bit će organizirana tradicionalna fišijada. Podjela ribe planirana je za 10 sati, kuhanje počinje točno u podne, a traje do 13 sati. I. Getto

Website Apps