PROMJENA RADI ISTEKA MANDATA

24. prosinca 2018.

Krunoslav Rob, direktor Baranjskog vodovoda, preko opunomoćenog odvjetničkog ureda reagirao je na citirane izjave u tekstu pod naslovom “Direktorom Baranjskog vodovoda imenovan gradonačelnikov bratić”, objavljenom u Glasu Slavonije 21. studenoga.

“Neistinito i zlonamjerno se tvrdi kako je Krunoslav Rob nedavno smijenjen s dužnosti Vodoopskrbe d.o.o. Darda, kako je zbog tog posla ostao zbog velikog manjka, nadalje te kako je Krunoslav Rob kao bivši direktor Vodoopskrbe, zajedno s Upravom, u prvih šest mjeseci ostvario gubitak od milijun kuna što je izazvalo nezadovoljstvo osnivača pa je pokrenut postupak njegove smjene i imenovanja v.d. direktorice tvrtke, Dejane Šipoš. Isto tako neistinito se tvrdi se kako je smjena Krunoslava Roba izglasana jednoglasno, uz navod kako Krunoslav Rob više pozornosti posvećuje radu vlastite tvrtke.

Krunoslav Rob je na mjestu direktora Vodoopskrbe d.o.o. Darda zaposlen temeljem Ugovora o radu člana uprave-direktora na vrijeme od 4 godine za period od 22. listopada 2014. do 21. listopada 2018. Dana 22. listopada 2018. na sjednici Nadzornog odbora Vodoopskrbe d.o.o. opozvan je Krunoslav Rob s mjesta direktora zbog isteka mandata. Krunoslav Rob stoga nije smijenjen s dužnosti direktora kako se to spornim člancima željelo prikazati, nego je njegov mandat i ugovoreni radni odnos u trgovačkom društvu Vodoopskrba d.o.o. istekao.

Osobito su zlonamjerne i neistinite tvrdnje o pokrenutom postupku smjene koja je ‘jednoglasno izglasana‘ zbog velikog manjka tj. gubitka od milijun kuna u prvih šest mjeseci ove godine. Trgovačko društvo Vodoopskrba d.o.o. Darda poslovnu 2018. godinu ne završava s gubitkom, a manjak u prvih šest mjeseci poslovne godine rezultat je ulaganja u održavanje, rekonstrukciju i izgradnju vodnih građevina svojstven svim trgovačkim društvima čija je djelatnost javna odvodnja i vodoopskrba. Krunoslav Rob je u zadnje četiri godine na mjestu člana Uprave proveo konsolidaciju trgovačkog društva Vodoopskrba d.o.o. Darda i od negativnog poslovnog rezultata i stagnacije doveo društvo u normalno, stabilno i perspektivno poslovanje”, navodi se u reagiranju. D.S.R.

Website Apps