Uručenjem ugovora, u Belom Manastriru je obilježen početak provedba projekta Zajedno za bolju i sretniju budućnost iz programa Zaželi- programa zapošljavanja žena. Novozaposlenim ženama danas je uručeno 60 bicikala.

U Belom Manastiru provedba projekta Zajedno za bolju i sretniju budućnost

24 mjeseca 60 žena će raditi kao potpora i podrška starijim i nemoćnim osobama koje često žive u samačkim domaćinstvima. Žene će biti osposobljene za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih ili gerontodomaćice što ovisi o njihovim interesima i sklonostima. Nositelj projekta je Crveni križ a partneri grad Beli Manastir, općine Petlovac i Popovac, Centar za socijalnu skrb Beli Manastir te Hrvatski zavod za zapošljavanje– Regionalni ured Osijek.

 

Dobivenim iskustvom tijekom dvogodišnjeg rada i stečenom kvalifikacijom aktivnosti projekta će direktno utjecati na povećanje razine zapošljivosti odabranih žena, kao i na povećanje njihove socijalne uključenosti u društvo te smanjenje rizika od siromaštva, što je, između ostalog, i svrha samog Poziva iz „Zaželi – Programa zapošljavanja žena“- istaknuto je na predstavljanju projekta.

Provedba cijelog projekta traje 30 mjeseci, vrijedan je 9,7 milijuna kuna.

Monika Kralj

Website Apps