U SLUŽBI KORISNIKA USLUGA

27. lipnja 2019.

Unatoč činjenici što će nova aktivnost Baranjske čistoće, odnosno ‘‘proširenje‘‘ stare, opteretiti budžet ove tvrtke, odlučeno je da glavna blagajna u sjedištu Čistoće – mjesto gdje korisnici njihovih usluga mogu plaćati račune – ubuduće radi cjelodnevno, od 7 do 19 sati.- Od ponedjeljka je počela primjena novog načina rada u pojedinim sferama Baranjske čistoće. Riječ je o produženom radnom danu blagajne u sjedištu tvrtke, u Ulici Republike – kaže direktor Baranjske čistoće, Damir Paulić, podsjećajući kako je duže radno vrijeme još ranije najavljivano, ali se čekalo na potvrdu financijskih rezultata za prošlu godinu. Pokazalo se, nastavlja, da su rezultati više nego dobri.

– Realizirana je dobit od 213.000 kuna, što je odličan rezultat kada se zna da je ona ostvarena uz povećanje zaposlenosti, izvršenje planiranih investicija i slično. Nedavno smo, primjerice, nabavili osmi kamion za odvoz otpada, čime je Baranjska čistoća svrstana među bolje opremljene u ovoj branši na području Osječko-baranjske županije – ističe Paulić, dodajući kako je riječ o petom sličnom kamionu, kojemu je potrebno dodati i tri kamiona s podizačima kontejnera. Naglašava kako je za njega izdvojeno 1,2 milijuna kuna, što je gotovo pola milijuna kuna manje u odnosu na posljednji slični nabavljeni kamion. Govoreći o dobrim prošlogodišnjim financijskim rezultatima, tvrdi kako je ključna činjenica da su oni ostvareni iz temeljne djelatnosti – povećanja prihoda u području gospodarenja otpadom, ali bez povećanja cijene. Vraćajući se na odluku o proširenju radnog vremena glavne blagajne, Paulić kaže kako je jedan od razloga dobar odziv korisnika te želja za boljom dostupnošću njihovih usluga, ali i negodovanje zbog radnog vremena.

– Budući da je sve više Belomanastiraca i Baranjaca zaposleno, za plaćanje računa ili bilo kakve druge administrativne obveze dio njih prisiljen je uzeti slobodan dan. Stoga će na našoj blagajni i poslije posla moći platiti režije, preuzeti razne informacije, podnositi zahtjeve, poput onog za reprogram obveza (derivacija duga), potpisivati ugovore, preuzimati posude za otpad i drugo – objašnjava. Najavljuje i postupno proširivanje usluga Baranjske čistoća, točnije njihova prodajnog asortimana. Razmatraju i mogućnost primjene ovog modela na drugim odjelima pa je u pripremi produženo radno vrijeme na poslovima uprave groblja i pogrebnih djelatnosti.

Ivica Getto
Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps