Odluka o osnivanju ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Belog Manastira trebala je biti jedna od važnijih točaka jučerašnje sjednice Gradskog vijeća. Zbog nje je reagirao i GO SDP-a, čiji je predsjednik Marko Bogatić na konferenciji za medije održanoj uoči sjednice Gradskog vijeća ustvrdio kako je “riječ o jednoj u nizu štetnih odluka” gradonačelnika Tomislava Roba (HDZ). Nazvao ju je “nepotrebnom”, a tvrdnju obrazložio mišljenjem kako je taj posao mogao biti povjeren jednoj od postojećih gradskih ustanova odnosno tvrtki, a što bi, kako je rekao, bilo mnogo racionalnije i jeftinije za porezne obveznike. “Ni u jednom zakonu ne piše da se mora osnovati ova ustanova. Njoj je cilj isključivo zapošljavanje podobnih”, zaključio je, dodavši kako se s ovakvom odlukom ne slaže ni dio HDZ-ovih vijećnika te da prijedlog nije prošao na prekjučerašnjoj sjednici Odbora za društvenu djelatnost.

Točka je, međutim, povučena s dnevnog reda jučerašnje sjednice Vijeća, ali, objasnio je gradonačelnik Rob, ne stoga što je odustao od odluke.

Točka je povučena s dnevnog reda isključivo stoga što postoje određene nepoznanice, kako kod oporbe, tako i kod HDZ-ovih vijećnika. Procedura je bila brza, materijali nisu bilo dovoljno prezentirani i sigurno je da će vijećnici o prijedlogu odluke raspravljati na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća – rekao je Rob, dodajući kako će i dalje potencirati osnivanje ustanove. Demantira eventualno političko zapošljavanje podobnih na čelo buduće ustanove, dodajući kako je unutar gradskih poduzetničkih agencija planirano restrukturiranje, što znači – isti financijski iznos.

Ustanova bi trebala upravljati budućim gradskim bazenima, gradskim sportskim parkom, čiji je projekt gradnje na evaluaciji u SAFU-u, kuglanom u sklopu PEER centra, našim udjelom u sportskoj dvorani i budućim objektima. Cilj nam je sve ih ujediniti u ustanovu kako bi se lakše i transparentnije plasirao novac – istaknuo je Rob, dodavši kako je svima jasno da će spomenuti objekti sigurno biti na trošku Grada budući da će morati biti održavani, a osnivanjem ustanove jasno će biti definirana osoba koja će njima upravljati. Podsjetio je i na dobra iskustva koja neki gradovi imaju s ovakvim ustanovama.

Vijećnici su na sjednici Gradskog vijeća, između ostalog, raspravljali o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna, otpisu približno 150.000 (nenaplativih) kuna za najam stanova u gradskom vlasništvu, korištenju poslovnih prostora PEER centra, prošlogodišnjem financijskom poslovanju gradskih ustanova… Ivica Getto

Website Apps