U četvrtak, 20. svibnja, održana je Hrvatska ekonomska olimpijada, odnosno natjecanje Croatian Economics Olympiad (CEO) u sklopu kojega su učenici srednjih škola ekonomskih usmjerenja morali pokazati vještine snalaženja u svijetu odraslih i upravljanja financijama. Sudjelovalo ih je više od 100, podijeljenih u 23 tima, iz ukupno 15 škola.
Titula najboljeg pripala je timu Batana Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja, u kojemu su bili učenice Deborah Božić i Tea Paris te učenici Luka Domić, Simon Constantin Đekić i Patrik Močibob. Pobjednički tim, koji je ostvario pravo sudjelovanja na međunarodnom natjecanju International Economics Olympiad (IEO), mentorirale su Sandra Kranjčić i Jelena Bulian Petrović.


Nagrade sponzora dodijelit će se i najboljim pojedincima, a to su:

  1. Laura Bezik, tim Vizionari, Gospodarska škola Varaždin, 3.251.640 bodova
  2. Simon Constantin Đekić, tim Batana, Srednja škola Zvane Črnje, Rovinj, 2.769.916
    bodova
  3. Kristina Krnjić, tim ECONOLYMP 1, Ekonomska škola Braća Radić Đakovo,
    2.600.694 bodova.

Na međunarodnom natjecanju International Economics Olympiad (IEO) u Latviji, koje će se zbog pandemije koronavirusa održati online od 26. srpnja do 1. kolovoza, natjecatelji će u trima kategorijama morati samostalno ili timski pokazati svoje vještine – zadaci iz područja financijske pismenosti i ekonomije rješavaju se samostalno, dok se poslovni slučaj rješava timski.
Dodatne informacije dostupne su na Facebook stranici CEO-a, udruge Centar za razvoj mladih – CERM, koja je organizirala hrvatsku inačicu natjecanja, kao i na službenoj stranici International Economics Olympiad – IEO.

Website Apps