POSLJEDICA NEUSPJEHA BELOMANASTIRSKE MANIFESTACIJE

BELI MANASTIR – Predsjednik udruge Jesen u Baranji i belomanastirski dogradonačelnik, Živko Jalšovec, ponudit će ostavku na mjesto predsjednika udruge.

Povod takvoj najvjerojatnijoj Jalšovčevoj odluci neuspjeh je istoimene manifestacije (kojoj je udruga glavni organizator), čija je kulminacija bila polomljena pozornica tijekom nastupa KUD-ova. Nakon “loma”, folkloraši su zaplesali ispred bine, u šatoru se podigao cijeli oblak prašine, a uzvanici, među kojima dogradonačelnica Mohacsa, morali su spas potražiti pod vedrim nebom.

Jalšovca su zbog propusta jučer prozvali belomanastirski gradski vijećnici, ponajviše Šandor Juhas, koji je sve skupa nazvao “dernekom po prašini” i dnom dna. Jesen u Baranji, za koju je izdvojeno 30.000 kuna usporedio je s manifestacijom Različitost je bogatstvo, tijekom svibnja održanoj u Belom Manastiru.

– U sedam dana organizirano je pet različitih sadržaja, za koje je izdvojeno 17.000 kuna – ustvrdio je, dodavši da Jesen u Baranji treba izbaciti iz proračuna.

Jalšovec je, pak, sve skupa obrazložio nedostatkom potpora i novca. Naglasio je da ove godine nije stigla ni kuna iz državnog proračuna (Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo kulture), pa su se morali oslanjati samo na vlastiti, gradski budžet.

– Prošle godine smo šator, pozornicu i razglas platili 15-ak tisuća kuna, a ove smo godine s tvrtkom Vagabundo iz Čeminca potpisali ugovor na 4.500 kuna. Dogodilo se što se dogodilo – objasnio je, naglasivši da će na prvoj idućoj sjednici UO Jeseni u Baranji podnijeti ostavku.

Da za propust treba odgovarati, slaže se i gradonačelnik Ivan Doboš.

– Kako na račun organizatora nekih manifestacija idu pohvale, tako moraju biti svjesni da na isti račun, ako je to potrebno, idu i pokude. To se upravo dogodilo udruzi Jesen u Baranji – rekao je Doboš.

Ivica GETTO
Glas Slavonije
Website Apps