Kontinentalni je turizam uz poljoprivredu najbolja prilika za razvoj Baranje, a u obogaćivanje turističke ponude uključuju se brojni obrtnici i poduzetnici.

Najbolje od onoga što nudi Baranja moglo se jučer vidjeti na desetom Sajmu obrtništva i poduzetništva u Belom Manastiru.

Vjenceslav Abramović umjetnik je i poduzetnik iz Batine. Uz turizam bavi se i izradom umjetničkih predmeta, a kako bi gostima ponudio izvorne i originalne suvenire kakvi su i najtraženiji pretraživao je podrume i tavane u potrazi za lončarskim predmetima kakve su koristili naši preci.

Jedan je on od osamdesetak obrtnika, poduzetnika, umjetnika te članova udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su jučer izlagali na sajmu u Belom Manastiru. Našlo se tu svega – od gastronomskih delicija i vina Baranje do umjetničkih predmeta.

U malom obrtništvu je i budućnost Baranje, naglasio je gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš. Kazao je i kako će autohtoni proizvodi ove regije uskoro postati i brend Europske unije.

Pokrovitelj sajma je Osječko-baranjska županija, kojoj je razvoj kontinentalnog turizma jedna od strateških odrednica.

Jedan od načina je i širenje vinskih cesta, a izgradnja najnovijih dionica u Baranji počinje kroz dva tjedna. Uskoro počinje i prvi dio projekta Turski put vrijedan devet milijuna Eura, koji će povezati pristanište u Batini s Belim Manastirom te otvoriti Baranjsko brdo.

      

      

      

      

     

  

FOTO:  Udruga tradicijom u budućnost

Više na www.sib.hr

Website Apps