POVIJESNI USPJEH – BARANJCI POBJEDNICI 2. LIGE ISTOK

 

“Amuri” su iz godine u godine sve više ulagali u natjecateljske ekipe

DARDA – Iako je dobro poznato da su baranjske ribolovne vode jedne od najboljih u Hrvatskoj i da u Baranji doslovno svi pecaju, dugo je trebalo da Baranja dobije svog prvoligaša u sportskom ribolovu u kategoriji “lov ribe udicom na plovak”.

Nakon višegodišnjeg mukotrpnog rada i treninga to je, prvi put u povijesti Baranje, uspjelo muškoj seniorskoj ekipi ŠRD-a “Amur” Darda.

– Ponosan sam na naše natjecatelje koji su ove godine u osam neizvjesnih kola 2. hrvatske lige istok među osam ekipa uspjeli ostvariti naš dugogodišnji san i pobjedom u 2. ligi ući u 1. hrvatsku ligu u sportskom ribolovu – kaže predsjednik darđanskih ribiča Anđelko Martinčević.

Prema njegovim riječima, od povratka u Baranju “Amuri” su iz godine u godine sve više ulagali u svoje natjecateljske ekipe. Tako je prije dvije godine, nakon pet sezona natjecanja u 2. ligi, ekipa seniora pojačana s reprezentativcem Hrvatske Sinišom Verešom i bivšim reprezentativcem Darkom Kobiakom, što se ove godine pokazalo kao pun pogodak.

– Moram reći da osim velikog truda koje su uložili naši natjecatelji, treba pohvaliti i logistiku koju su svojim radom dali članovi Izvršnog odbora koji su shvatili važnost natjecateljskog segmenta rada društva. Pri tome bih posebice izdvojio tajnika društva Miroslava Preksavca, moju “desnu ruku” bez kojega bi sve bilo puno teže, kaže Martinčević.

Da su darđanski “Amuri” u natjecateljskom dijelu vrlo uspješno, svjedoči i podatak da su samo ove godine na raznim natjecanjima seniori i seniorke osvojili četrdesetak pehara. Osim velikog uspjeha seniorske ekipe i ulaska u 1. ligu, treba podsjetiti da su članice ženske ekipe prije tri godine bile prvakinje KUP-a Hrvatske.

Jasminko NIKOLIĆ
Dream team

Povijesni uspjeh za baranjske ribiče ostvarili su sljedeći članovi seniorske ekipe: Novica Hostić, Darko Kobiak, Siniša Vereš, Bojan Preksavec, Vlatko Hostić i Danijel Perković.

Glas Slavonije

Website Apps