10. PRVENSTVO MAJSTORA KOTLIĆA

ORAHOVICA – Orahovica je bila domaćin 10. prvenstva Europe u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare. EP je organiziran pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma, suorganizator je orahovačka Turistička zajednica, a pokrovitelj Grad Orahovica.

Od najavljene 32 ekipe na natjecanju se pojavilo njih 29 i to iz sedam zemalja – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Bugarske, Crne Gore, Slovačke i Srbije. Kuhalo se u četiri skupine – plavoj, zelenoj, ljubičastoj i crvenoj. Stručno povjerenstvo u sastavu Zlatko Bunčec, slobodni novinar iz Zagreba, Tomi Gavranič s Radija Univox Kočevje, Janez Kurbus s Radija Slovenske Gorice Maribor, Zdravko Andri s Krugovala 93,1 Garešnica, i Igor Bratulić, hotelijer iz Zagreba, izabralo je 12 ekipa za veliko finale. Hrvatski radio II. program – Sunčani sat, s glavnim kuharom Vladimirom Jurićem, kao organizator natjecanja svoje mjesto u velikoj završnici prepustio je ekipi domaćina – Radiju Orahovica.

Iako je u Orahovici na dan finala bilo iznimno hladno i kišovito, kuhalo se, pjevalo se i plesalo. Stručno povjerenstvo izabralo je pet najboljih, koji su se tako izravno plasirali za 11. EP iduće godine. Peto mjesto pripalo je ekipi Radija Sora Škofija Loka, 4. je osvojila ekipa RTRS Banja Luka. Prvak Europe je Radio Baranja s kuharima Robertom Repićem i Sinišom Frankom, drugo mjesto pripalo je ekipi HTV-a dopisništva Krapina s kuharicama Ljiljanom Strmečki i Zvjezdanom Vincelj, a treće mjesto osvojila je ekipa Dolenjskog lista i kuhari Tomaž i Ksenija Zorko iz Slovenije. Ekipa Glasa Slavonije dopisništvo Beli Manastir i kuhar Ivica Getto osvojila je 7. mjesto.

Nagrade najboljima uručili su orahovački gradonačelnik Josip Nemec te predstavnik generalnog sponzora Limarije Sebastijan. V. Grgurić

Glas Slavonije

Website Apps