Nabavljen novac za kanalizaciju

28. listopada 2012.

BARANJSKOM VODOVODU 1,4 MILIJUNA KUNA

BELI MANASTIR – Među 64 korisnika kojima je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo proračunska sredstva za gradnju infrastrukture u iznosu od 23 milijuna kuna našao se i Baranjski vodovod. Kako ističe njegov direktor Damir Paulić, tvrtka je inkasirala približno 1,4 milijuna kuna, što je pojedinačno najveći iznos.

– Tim novcem bit će financirana gradnja kanalizacije za dio grada Brdo-jug te kompresor stanica Zmajevac – objašnjava Paulić. Naglašava kako su raspodjelu sredstava iz državne blagajne spremno dočekali. Naime vlastitim sredstvima izrađena je projektna dokumentacija, bez koje od novca ne bi bilo ništa.

– Ministar Tihomir Jakovina je prilikom elaboriranja namjenskih sredstava poručio da je nužno raditi projektnu dokumentaciju zbog budućih nominacija i raspodjele novca – kaže Paulić, naglašavajući kako Baranjski vodovod to redovito čini.

U Baranji je u tijeku nekoliko velikih vodovodno-kanalizacijskih investicija. Beli Manastir će do kraja godine biti gotovo potpuno premrežen kanalizacijskim cijevima. Trenutačno se kanalizacija radi u dijelu grada Brdo-sjever, potom slijedi Brdo-jug, a nakon toga gradnja kanalizacije u Popovačkoj i Zagrebačkoj ulici.I.Getto

Glas Slavonije

Website Apps