BARANJSKA PONUDA ADRENALINA

BELI MANASTIR – Vinske ceste, ukusna hrana i prekrasna priroda baranjski su aduti koji iz mjeseca u mjesec privlače sve više gostiju. Ne trebaju čuditi obaranja rekorda dolazaka i noćenja, kao ni činjenica da je Baranja sve važniji kamenčić u mozaiku hrvatskog kontinentalnog turizma.

Zahvaljući idejama baranjskih turističkih djelatnika, spomenuti aduti nisu jedini mamac. Ovaj kraj idealno je mjesto za adrenalinska uzbuđenja i mnogo sadržaja. Treking, primjerice, postaje redovita baranjska turistička ponuda. Najviše zasluga za to imaju Belje i Orijentacijski klub Sova, koji su privukli velik broj posjetitelja. Beljci su organizirali treking šetnju koja se odvijala kroz nepregledne vinograde i vinske ceste.

Nakon toga, u rujnu, pedesetak natjecatelja iz raznih dijelova Hrvatske odazvalo se Surduk treku, prvoj službenoj orijentacijskoj utrci kroz Baranjsku planinu i njezine surduke, koju je uspješno organizirao OK Sova iz prigradskog naselja Šećerana. Natjecatelji su bili oduševljeni stazom u samo naizgled ravnoj Baranji, te na cilju poručili da će staze obilaziti i u privatnom aranžmanu.

U ponudama baranjskih turističkih radnika sve je više i adrenalinskih uzbuđenja. U karanačkom OPG-u Tri mudraca nude vožnju terenskim automobilima, veslanje u kanuima i čamcima, rekreativno streličarstvo. Uskoro će – poručuje Richard Apell, vlasnik OPG-a – u ponudi biti i vožnja amfibijom kroz baranjske močvare. Ljubitelji konja, pak, mogu skoknuti u karanačku Ivicu i Maricu te se provozati zapregama, dok se na pravo jahanje treba zaputiti na Salaš Ipša.

Ivica GETTO
ZA SVAKOGA PONEŠTO

Direktor TZ Baranje Nenad Bračun potvrđuje da su adrenalinska uzbuđenja i uživanje u prirodi sastavni dio baranjske ponude. ”Sigurno je da se turistička ponuda ne može bazirati samo na jelu i piću, premda je Baranja po njima nadaleko prepoznatljiva”, kaže, izražavajući zadovoljstvo što su si turistički djelatnici dali truda i obogatili ponudu pa se u Baranji može naći za svakoga ponešto.

Glas Slavonije

Website Apps