U prostorijama Osječko-baranjske županije uutorak, 23. listopada 2012. godine župan dr. sc.Vladimir Šišljagićje s predstavnicima osječke tvrtkeGradnja d.o.o.potpisao Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji18,5 km vinskih cestai izgradnji4 mini muzejai jednog regionalnog u Osijeku u sklopu provedbe županijskog projektaWine tour. Vrijednost ugovora je 6,8 milijuna kuna.

Osječka građevinska tvrtka Gradnja kao najpovoljniji ponuditelj u narednih 7 mjeseci uredit će 18,5 km (Drenje – 3,1 km, Erdut 3,4 km, Kneževi Vinogradi 1,9 km, Feričanci 2,6 km, Draž 2,7 km, Popovac 2,9 km i Beli Manastir 1,9 km) vinskih cesta, 4 mini muzeja (Dalj, Zmajevac, Drenje i Feričanci) i jedan regionalni u Osijeku koji će se nalaziti u Kazamatu kraj Vodenih vrata u Tvrđi.

– Na ovaj način omogućit ćemo našim vinarimakvalitetna prezentacijanjihovih vina i autohtonih proizvoda, što će rezultirati povećanom prodajom, bogatijom turističkom ponudom i većim brojem gostiju u našoj Županiji -rekao je prilikom potpisivanja župan Šišljagić. Potpisivanju su nazočili i predstavnici jedinica lokalnih samouprava na čijem području se provodi ovaj projekt.

Podsjetimo, od svih projekata financiranih iz IPA IIIc programa uz tehničku podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Wine tour, vrijednosti 1.248.519,29 eura, najvredniji je projekt u Hrvatskoj od čega je Osječko-baranjska županija dobila 940 tisuća eura bespovratnih sredstava iz Europske unije. Cijela priča je započela prije dvije godine, a sada je u završnoj fazi.

Prilika je iskorištena i da se najavi novi projekt pod nazivomTurski putkoji će novom cestom povezati Beli Manastir i Batinu, mjesto u kojem je pri kraju još jedan županijski projekt -riječka putnička luka.

Tekst: obz.hr
Foto:Cacan/Foto-arhiv 031

Info:http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=41034#ixzz2AKrvJw9T

Website Apps