360° Baranje

7. studenoga 2012.

Nedavno je u rad pušten multimedijalni web portal osijek360.com, portal sa najsvježijim implementiranim 3D – 360° virtualnim šetnjama i panoramama koje se mogu vidjeti u gradu Osijeku.

Projekt je osmišljen, dizajniran i razvijen u osječkoj ˝tvornici˝ 3D – 360° virtualnih šetnji i panorama WEBONJEE™. Ovim projektom se na jedinstveni  i multifunkcionalan način nastoje približiti prirodne, kulturne i sportske znamenitosti u gradu Osijeku svim gostima i posjetiteljima, a poslovnim subjektima je ovo prilika da na svjetskoj razini prezentiraju svoju ponudu i destinaciju izravno ciljanim korisnicima.

Što su virtualne ili panoramske šetnje?

Virtualne ili panoramske šetnje prikazi su stvarnih lokacija sastavljeni od međusobno povezanih panoramskih fotografija koje mogu biti obogaćeni multimedijalnim elementima kao što su zvukovi, glazba, govor, tekst ili video.  Virtualne šetnje na najrealniji način prikazuju prostore visoke interaktivnosti te predstavljaju atraktivnu prezentaciju prostora na moderan i zanimljiv način. Poslovnim subjektima je to posebno važno jer se na taj način povećava vrijeme zadržavanja korisnika na njihovim web stranicama i daje im prednost u odnosu na konkurenciju koja se oslanja samo na klasičnu fotografiju i/ili video.

Potaknuti pohvalama svojih korisnika i sugrađana za projekt osijek360.com, u planu je i izrada croatia360.com, slavonija360.com te nama posebno zanimljiva baranja360.com.

Dalibor Lukenda, idejni pokretač projekta kaže ” baranja360.com biti će napravljen po uzoru na osijek360.com, te će mu koncepcijom biti vrlo sličan. Analizirat ćemo kako se korisnici služe osječkim portalom te ćemo na temelju toga i ostale portale prilagođavati i poboljšavati kako bi korisnicima bio što pristupačniji i korisniji˝. Važno za napomenuti je kako su ovo vrhunski projekti , kakvih je vrlo malo u svijetu a pogotovo u Hrvatskoj. Ovi projekti su tehnološki vrlo kompleksni i vremenski zahtjevni.

Baranja360.com bi trebao biti pušten u javnost u prvoj polovici 2013. godine,  nakon prikupljanja iskustva sa portala osijek360.com.

Kako bi projekt uspio, izuzetno je važno da gradske institucije, županija, turističke zajednice i ministarstvo turizma prepoznaju njegov potencijal te da daju svoju potporu u svrhu inovativnijeg predstavljanja naše regije. Zastarjele marketinške metode više ne prolaze u svijetu, a uskoro više neće ni kod nas. Pitanje je hoćemo li i dalje inovativnošću i tehnološki zaostajati  za razvijenim regijama i državama, ili ćemo se potruditi i biti konkurentniji i prepoznatljiviji nego danas.

Detaljnije informacije o ovom projektu možete pronaći na:
http://www.webonjee.com/ te na http://www.osijek360.com/.

A mi sa nestrpljenjem očekujemo kada će u rad biti pušten http://www.baranja360.com/ .

 

 

Website Apps