Bilkić u Lokalu

30. studenoga 2012.

Gradnja dječjeg vrtića u Bilju temeljni je problem u Općini Bilje i još uvijek nije izvjesno kada će početi gradnja. U srpnju je imenovano povjerenstvo za raspisivanje natječaja za gradnju, a tek danas je otvaranje natječaja za izvođača. Načelnica Ružica Bilkić u emisiji Lokal apelirala je na predsjednika Općinskog vijeća Željka Cickaja, koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva, da raspiše natječaj za nadzor, bez kojega nema početka gradnje. 
To je stvar političke volje. U najboljem slučaju gradnja vrtića krenula bi u siječnju, a moguć je i najgori scenarij da gradnja počne za dvije godine, odnosno da vijeće ne podrži proračun i samo sebe raspusti. Tada su meni ruke vezane i do izbora ne može krenuti niti jedna investicija, pa ni vrtić, rekal je Bilkić.
Braniteljski centar za koji je namijenjen prostor bivše Crne rode također  je predmet spora između vijeća i načelnice, jer Vijeće nije odobrilo 100.000 kuna za njegovu adaptaciju, sa namjenom okupljanja branitelja iz 7 braniteljskih Udruga. Unatoč sporu, načelnica Bilkić će sama prebaciti sredstva, kao i za gradnju ugibališta pored škole za koje predsjednik Vijeća nije želio potpisati suglasnost. Očekuje se kako bi gradnja obje investicije trebala krenuti do Nove godine.
Zbog odluke Vijeća da se ne nastavi gradnja Doma kulture u Lugu Općina je izgubila 3,8 milijuna kuna, a sudska presuda kaže kako je sve napravljeno sukladno Zakonu te da Općina zbog toga mora još platiti 230.000 kuna iz proračuna. Stoga slijede sudske tužbe za naknadu štete,  dodala je Bilkić.

www.radio-baranja.hr

Website Apps