Zimsko održavanje cesta kreće od 15. studenog i trajati će sve do 15. ožujka, iz Cestinga poručuju da su spremni za zimske uvjete.

Osječka ispostava Hrvatskih cesta, Uprava za ceste Osječko-baranjske županije i Cesting d.o.o. organizirali su zajednički sastanak u vezi s održavanjem javnih cesta u zimskom razdoblju 2012./2013. godine za područje Osječko-baranjske županije, u skladu sa zakonskim obvezama i odredbama Pravilnika o održavanju i zaštiti javnih cesta. – prenosi Radio Osijek.

Na sastanku su predstavljeni operativni planovi održavanja javnih cesta u zimskom razdoblju.  Cesting je zadužen za održavanje cesta na području čak četiri županije: Osječko-baranjskoj, vukovarsko-srijemskoj, Virovitičko-podravskoj i Brodsko posavskoj.

Njihova vozila čistit će državne, županijske i lokalne ceste, dok je za čišćenje gradskih ulica zadužen Unikom. Tako od ove godine oko 100 kilometara gradskih cesta pripada pod nadležnost Unikoma. 

Na svojim skladištima već imaju oko 2400 tona soli, planirana je nabavka još oko 6500 tona, tako je za ovu zimu predviđeno oko 9 tisuća tona soli.

Direktor Cestinga Marko Bagarić kaže da prema propisima ceste moraju biti prohodne pet sati nakon prestanka padalina, ali da će i prije većih padalina preventivno posipati kolnike, kako bi se spriječilo zaleđivanje cesta.

 

www.osijek-online.hr

Website Apps