Rotarijanke poklonile 163 knjige

15. studenoga 2012.

DONACIJA ŠKOLI BARANJSKO PETROVO SELO

BARANJSKO PETROVO SELO – Članice International Inner Wheel klub – Osijek predvođene predsjednicom, mr.sc. Arlen Antolović-Požgain, jučer su uljepšale dan učenicima Područne škole Baranjsko Petrovo Selo, za čiju su školsku knjižnicu prikupile, kupile i donijele 163 knjige koje su obavezna školska lektira. A donijele su i slatki poklon-paket Kandita. Vrijednost knjiga je 2.500 kuna, a prema riječima voditeljice Područne škole Marije Franjin, riječ je o vrijednoj donaciji koja će obogatiti skroman školski knjižni fond i pomoći 80-ak učenika da lakše dođu do potrebnog lektirnog gradiva.

Inače, International Inner Wheel klub – Osijek (osnovan 1996. godine i broji 24 članice) udruga je građana koja pripada svjetskoj rotarijanskoj zajednici, a okuplja supruge rotarijanaca. To je ujedno i najveća svjetska organizacija žena koje povezuju načela rotarijanstva i humanitarni rad.

– Moto inervilske godine 2012./2012. glasi “Pružimo djeci bolji život” i sukladno tome je i naša ovogodišnja akcija namijenjena djeci u sklopu koje smo odabrali pomoći opremanju školske knjižnice u Baranjskom Petrovom Selu – rekla nam Arlen Antolović-Požgain.

Klub je tijekom godina organizirao brojne akcije pomoći ustanovama, udrugama i pojedincima, a među tradicionalnim akcijama je pomoć Domu za psihički oboljele odrasle osobe u Osijeku, Udruzi obitelji djece s autizmom “Novi dan” i Sigurnoj kući. Udruga je prošle godine prikupila vrijednu donaciju za pomoć mladom darovitom glazbeniku Goranu Cahu, studentu glazbene akademije u Berlinu.L.Aničić

Glas Slavonije

Website Apps