U subotu, 10. studenoga, na streljani Pampas u Osijeku održan je 2. Međunarodni turnir ˝Osijek youth open˝ prema pravilima Europske lige mladih. OYO je natjecanje mladih strijelaca između 11 i 15 godina, u pojedinačnoj i ekipnoj (klubskoj) konkurenciji, a održava se u disciplinama 10m zračna puška/pištolj.
Ideja OYO‐a je druženje mladih strijelaca i razmjena streljačkih znanja, a time i promicanje streljačkog športa među mladima i općenito.
Pored mladih strijelaca iz Hrvatske, nastupili su i strijelci iz susjednih zemalja, Madžarske i Srbije.
U kategoriji zračna puška, kadet, Denis Tomašević član streljačke udruge Mars iz Belog Manastira osvojio je 1. mjesto, ušavši u finale sa 188 krugova. Finale se pucalo na eliminacije, to jest strijelac sa najslabijim zbrojem pogodaka ispada iz borbe za medalju. Denis je i finale odradio najbolje i od svih natjecatelja bio za nijansu bolji tako da je zasluženo osvojio 1. mjesto.
Pored Denisa nastupili su još i Luka Hering, koji je u finale ušao kao šesti i nakon trećeg metka otpao iz daljnjeg finala, a Ivan Ivanković je sa nešto lošijim rezultatom od 172 kruga ostao ovoga puta izvan finala.
Kao ekipa ˝marsovci˝ su zauzeli 3. mjesto i time nastavili sakupljati pehare sa ovog natjecanja.

Website Apps