ODUZIMANJE PREDNOSTI

U četiri nesreće tri su osobe teško ozlijeđene, a šest lakše

NEMETIN – Devet osoba ozlijeđeno je u prometnim nesrećama koje su se dogodile u petak i subotu u Osječko-baranjskoj županiji. U četiri nesreće tri osobe ozlijeđene su teško i šest lakše. U ostalim nezgodama nastala je šteta na vozilima.

U sudaru Mitsubishi Colta i Renaulta Thalie koji se dogodio kod Nemetina u petak oko 18,55 sati, teško je ozlijeđena 50-godišnjakinja iz Osijeka.

– Nesreća se dogodila kada se vozačica, krećući se nemetinskom cestom od sjevera prema jugu, dolaskom do T- raskrižja nije zaustavila, nego je počela skretati ulijevo. Vozačica je oduzela prednost prolaska 30-godišnjem vozaču s područja općine Erdut koji se kretao cestom na koju je Osječanka izašla. Od siline sudara vozačica je automobilom sletjela u kanal, gdje se vozilo zaustavilo udarivši u kosinu kanala – doznajemo od Marka Ćalete, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

Na mjesto nesreće pozvani su i osječki profesionalni vatrogasci, jer se činilo da je Osječanka ostala zarobljena u svom automobilu.

– Dolaskom na mjesto nesreće zatekli smo ekipu Hitne pomoći kako imobilizira unesrećenu ženu, koja je ostala u automobilu. Pomogli smo liječnicima da ženu izvade iz vozila i prenesu je u Hitnu pomoć. Nije bilo potrebe za rezanjem lima njezinog automobila – doznajemo od operativne dežurne Javne profesionalne postrojbe Osijek.

Nekih 50 minuta ranije, u 18,01 sati, nastradao je pješak na našičkom području. Županijskom centru 112 javljeno je da je automobil na pješaka naletio na cesti između Šaptinovaca i Bokšića. Pješak je prevezen u našičku bolnicu.

Istoga dana nastradao je i biciklist u Đakovu. U 16,39 sati na 112 građani su javili da je na Vijencu Alojzija Stepinca automobil naletio na biciklistu. Teže ozlijeđeni biciklist prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek na liječenje.

Sandra LACIĆ
SLETJELI AUTOM U KANAL

Tri osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u noći, u 2,45 sati, na cesti Koritna – Lipovac. Troje ljudi ozlijeđeno je kada je automobil sletio u kanal. Promet se tijekom očevida odvijao otežano.

SUDAR U BRIJESTU

Prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena, i koja je za posljedicu imala veliku materijalnu štetu na vozilima, dogodila se jučer oko 10,20 sati u Brijestu. Do sudara dva automobila došlo je u neposrednoj blizini željezničke pruge i spoja ceste Antunovac – Osijek s cestom koja izlazili iz Brijesta. Očevid će pokazati uzrok nesreće, u kojoj su sudjelovali vozači Alfa Romea i Mercedesa. Od siline udarca na Alfa Romeu je izbijeno prednje vjetrobransko staklo, a aktivirali su se i zračni jastuci. Oba oštećena automobila odvezla je vučna služba, a promet su u vrijeme očevida preusmjeravali prometni policajci.

Glas Slavonije

Website Apps