PRVI PUT SASTANAK U KONTINENTALNOJ HRVATSKOJ

To je znak kako je Osijek zanimljiv grad zbog svojih ekonomskih, turističkih i drugih potencijala, kaže Bubalo

Osijek će ovaj tjedan (8. i 9. studenoga) biti domaćin godišnjeg susreta gradonačelnika i poduzetnika. Nakon što su prva tri bila održana na jadranskoj obali, prvi se put ovakav susret održava u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

– To je znak kako je Osijek zanimljiv grad zbog svojih ekonomskih, turističkih i drugih potencijala – kratko je prokomentirao gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji će biti domaćin skupa.

U ovom trenutku još nije moguće potvrditi hoće li i Ivo Josipović, predsjednih države, nazočiti skupu u Osijeku, ali izvjestan je dolazak dvije stotine i pedeset gostiju. S liste prijavljenih iščitavaju se i delegacije gradova Zagreba, Rijeke, Zadra, Varaždina… ali i cijelog niza srednje velikih gradova i općina. Ne manjka ni dobrog odaziva poduzetnika (Rasco, Feal, Hrvatski Telekom, Agrokor), a posebice u oči upadaju imena brojnih poslovnih banaka. Ne čudi jer su osnovne teme vezane upravo uz financije – porezne reforme i investicije u gradovima, te partnerstvo poduzetnika i gradova.

– Cilj je kroz dijalog i razmjenu iskustava gradonačelnika i poduzetnika, raspraviti na koji način gradovi mogu pomoći u stvaranju poduzetničke klime, te kako poduzetnici mogu potaknuti razvoj lokalne zajednice – kazuju iz Lider pressa, organizatora godišnjih susreta gradonačelnika i poduzetnika. D.Kuštro

Glas Slavonije

Website Apps