Nagrada za GK Beli Manastir

21. studenoga 2012.

Nakon Slovenije i Bjelovara, još je jedna nagrada stigla u belomanastirsko kazalište. Na svečanosti zatvaranja 5. Festivala kazališnog stvaralaštva u Županji i 30. Smotre kazališta Slavonije i Baranje, baranjski glumci vratili su se kući s plaketkom za najbolju ulogu koju je osvojio Nebojša Šimić za ulogu Ljubinka u predstavi „Na prvoj crti braka“.

30. jubilarna smotra održava se „oživljena“ zadnje tri godine, a koju je upravo Gradsko kazalište Beli Manastir oživilo nakon što su smotre 1991. godine prisilno zaustavljene. Belomanastirci su kao jedni od suosnivača SAKSiB-a (Sabora amaterskih kazališta Slavonije i Baranje) predložili nastavak smotre 2010. godine, pa je tako 28. smotra održana u sklopu njihova 1. Kazalinog festivala. Iduće je godine domaćin smotre bio Slavonski Brod, ove Županja, a 2013. Belišće.

Nagrađeni Nebojša Šimić kazalištu se priključio od prvih dana pokretanja i uspješno je odigrao sve mu zadane uloge. ‘U kazalištu sam 6 godina, od prvog dana i ovo mi je druga nagrada koju sam pod imenom ovog kazališta osvojio. Prvi puta 2009. i sada. Proveo sam predivne godine u kazalištu, mnogo putujemo, mnogo sam ljudi upoznao i naučio mnogo o kazalištu. Radujem se novim sezonama i već s nestrpljenjem isčekujem novu ulogu koju ću dobiti.’ kaže ovaj 23-godišnji student.

Gradsko kazalište Beli Manastir, osim što u poslijednje vrijeme u svoj grad donosi festivalske nagrade, organizira i  3. Međunarodni kazališni festival koji traje sve do 24. studenog u Belom Manastiru.

www.radio-baranja.hr

Website Apps