DVANAEST GODINA BELOMANASTIRSKOG DRUŠTVA NAŠA DJECA

Kada je nekoliko entuzijasta 2000. godine odlučilo osnovati belomanastirski ogranak Društva Naša djeca, ni sanjali nisu da će tijekom idućeg desetljeća kroz njihove redove proći na tisuće belomanastirskih klinaca. Neki od njih, koji su tada dolazili u dječji kutić, odnosno neku od brojnih radionica ili igraonica, sada su već zasnovali obitelji, postali pravnici, ekonomisti, profesori…

DND je sada, s pravom se može reći, već respektabilna udruga. Njihovo je članstvo promjenjivo budući da klinci brzo odrastaju, a na njihova mjesta dolaze neki novi. No, entuzijazam teta i starijih članova i nadalje ostaje isti.

– Sva su djeca ista, ali i toliko različita. No, svako dijete koje dođe u naše radionice obožava igru u društvu te poput spužve upija znanje i nove vještine – pričaju stariji članovi, unaprijed osmišljavajući nove sadržaje.

A u godini na izmaku bilo ih je mnoštvo. Organizirali su i ove godine Školu plivanja, Igre na vodi, Dječji tjedan i niz manjih akcija koje su, sve redom, okupljale mnoštvo najmlađih Belomanastiraca. Igre na vodi, primjerice, okupile su na stotine malih i malo većih, dok su u sklopu Dječjeg tjedna na središnjem gradskom trgu privukli kompletnu gradsku osnovnoškolsku mladež. Nikako ne treba zaboraviti ni školski maskenbal i ostale školske aktivnosti gdje su članice društva prave male “lokomotive”. (I.G.)

Glas Slavonije

Website Apps