HDSSB BELI MANASTIR PREDSTAVIO PROGRAM

BELI MANASTIR – “Imamo poštene, moralne, visokoobrazovane i sposobne ljude koji jamče sigurno preuzimanje vlasti u Belom Manastiru na predstojećim izborima” rekla je predsjednica GO HDSSB-a, Jadranka Sabljak, na konferenciji za novinare na kojoj je gradski HDSSB predstavio program koji će pokušati provesti. Veći dio programa baziran je na oživljavanju gospodarstva i poticanju poduzetništva, budući da je sve više nezaposlenih.

– Radit ćemo na izgradnji, odnosno uređenju postojeće komunalne infrastrukture – rekla je Sabljak, naglasivši kako će danas početi potpisivanje peticije za postavljanje semafora na najkritičnijim mjestima. Mislila je pritom na križanje Školske i Nazorove ulice, jedno od najfrekventnijih raskrižja.

– Postavljanje semafora nije uvršteno u rebalans proračuna, ali ćemo zahtijevati da investicija bude uvrštena u proračun za iduću godinu – kazala je, dodavši kako potrebnih tristotinjak tisuća kuna nije velik iznos ako se zna da nekomu može spasiti život jer je riječ o križanju u neposrednoj blizini školskog kompleksa. Nisu zaboravili ni na projekte o kojima se već dugo priča, ali se zbog tehničkih razloga ne poduzima ništa, ili gotovo ništa, kako bi bili realizirani. Riječ je o novom vrtiću (za znatno manji iznos od planiranog), gradskom stadionu, trgu i rekreacijskom centru kod Šećeranskog jezera. U planu su im i uređenja ili izgradnje domova kulture u svim prigradskim naseljima.

Nije propustila istaknuti da im svakodnevno dolaze novi članovi, a na upit je li poznat kandidat za gradonačelnika, istaknuto je kako su u tijeku konzultacije, pa će ime biti poznato za 15-ak dana.

Predstavljeni su i članovi novog predsjedništva gradskog HDSSB-a. Za resor vezan uz komunalnu infrastrukturu brinut će se Franjo Folk, poljoprivredu Fabijan Dolančić, gospodarstvo i poduzetništvo Zvonko Vlahek, školstvo Damir Mendler, a ustroj, organiziranje manifestacija i slično Slavko Kotromanović. Tajnica predsjedništva je Hermina Livazović, a rizničar Goran Hes.I.Getto

Glas Slavonije

Website Apps