Danas se u prostorijama velike vijećnice u Belom Manastiru održala zanimljiva i edukativna prezentacija pod nazivom˝Je li Baranja konkurentna˝. Organizatori prezentacije su bili Turistička zajednica Baranje i Turistička zajednica općine Bilje, u suradnji s Istarskim managment centrom.

˝Glavni motiv dolaska turista je atraktivnost destinacije˝, rekao je Fran Mikuličić iz Istarskog managment centra, napominjuću kako upravo privlačnost cjelokupne turističke ponude, proizvoda i usluga, utječe na stvaranje konkurentnosti destinacije, dok konkurentnost destinacije utječe na odluku turista za dolaskom u Baranju i njegovu potrošnju. Baranja ima potencijala, ali prije svega je potrebno udruživanje turističkih dionika kako bi se stvorila uistinu kvalitetna i prepoznatljiva turistička ponuda Baranje.
Prezentacija je obuhvatila primjere kako inovativnost, raspon turističkih atrakcija i njihovo grupiranje pozitivno utječu na privlačnost Baranje, broj dolazaka turista te na financijske prihode. Svrha današnje prezentacije je da doprinese daljnjem razvoju upravljanja turističkom destinacijom, kako bi se povećala konkurentnost te kreirao jedinstveni paket turističkih sadržaja.

Website Apps