Nije se dugo trebalo čekati na reakciju oba prozvana baranjska načelnika, koji su optužbe odbacili i iznijeli svoje viđenje problema. Načelnik Šoja je ponovio da se radi o neozbiljnim optužbama, jer općina Kneževi Vinogradi nije generator problema, a Dominić tvrdi kako je Vodovod loše, sporo i preskupo izveo radove.
Čudi me da obrazovani ljudi iznosi činjenice koje ne stoje. Općina nije potpisala nikakav ugovor i nema nikakve obveze, te od Kneževih Vinograda ne prijeti nikakav dug niti ovrha Vodovodu. Postojao je dogovor sa bivšim direktorom Vodovoda da se ne terete kamate, ako se podmire obveze nema obračuna kamata, tvrdi Šoja.Načelnik općine Petlovac Drago Dominić također je odbacio optužbe iz Baranjskog vodovoda, a Paulića nazvao čobjekom koji generira probleme oko opskrbe vode.
Paulićevim igrama prebacuje se dug općinama, a ni ne želimo plaćati vodu koju ne koristimo, jer Vodovod  kasni s radovima. Osim  toga priključci, na koje se čeka gotovo 6 mjeseci, su preskupi. Nije jasno zašto, ako je vodovod u Petlovcu investicija Hrvatskih voda, priključak košta građane od 3.500 do 4.500 kuna, rekao je Dominić.

www.radio-baranja.hr

Website Apps