Predstavljanje rada i poslovnih rezultata novinarima u Baranjskom vodovodu proteklo je dvojako, jer su rezulati više nego dobri, a s druge strane tuđi dugovi prijete da 60-ak djelatnika dočeka Božić bez plaće. Direktor Damir Paulić pohvalio se sa pola milijuna kuna dobiti od temeljne djelatnosti vodoopskrbe i ostalih investicija, a predsjednik NO-a Robert Jankovics žestoko je optužio načelnike Šoju i Dominića. Vodovod je poduzeo sve kako bi i u slijedećoj godini osigurao stabilno poslovanje i punu zaposlenost, rekao je Paulić.
Međutim, svi ovi dobri rezultati mogli bi biti poništeni, ako na naplatu stigne naplata duga općine Kneževi Vinogradi za gradnju kanalizacije, koje je potpisala bivša uprava na čelu sa Zvonkom Vlahekom. Predsjednik NO-a Baranjskog vodovoda Robert Jankovics naveo je iznos od oko 720.000 kuna ovrhe na ime kamata zbog neplaćanja Osijek koteksu od strane općine Kneževi Vinogradi.
To bi Vodovod moglo dovesti u ozbiljne probleme, jer načelnik Deneš Šoja odbija platiti dug. Isto radi i načelnik općine Petlovac Drago Dominić koji odbija platiti dug od 188.000 kuna za radove na vodovodu u toj općini. Svi su stavili svoje potpise na ugovore, kojima se razmeću kao vlastite investicije, a sada se prave kukavice i Šoja i Dominić. Ugovori su potpisani od oba načelnika, a ukupno bi Vodovod bio prisiljen platiti oko 908.000 kuna tuđih dugova, rekao je Jankovics.
Ako dođe do ovrha, Vodovod će odgovoriti pravnim sredstvima.

www.radio-baranja.hr

Website Apps