Dostava besplatnih toplih obroka

11. prosinca 2012.

Socijalna usluga dostava besplatnih toplih obroka, koju “Oaza” pruža kroz svoj trogodišnji program “Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira“, odvija se i dalje, a financiraju je Ministarstvo socijalne politike i mladih i GradBeli Manastir. Trenutno je tom socijalnom uslugom, s preporukama Centra za socijalnu skrb, obuhvaćeno 40 osoba s područja Grada Belog Manastira, kojima je takav obrok najpotrebniji.

Topli obroci stižu svakog radnog dana iz kuhinje Crvenog križa Osijek u posebnim posudama – jelonošama, koje “Oazin”razvozač Ljubo također svakodnevno razvozi korisnicima i od njih preuzima jučerašnje jelonoše, uredne i oprane.

Iz razgovora s korisnicima doznajemo da je hrana ukusna i dostatna i da uglavnom zadovoljava sve ukuse. A kako i ne bi kad svaki radni dan stiže na kućni prag. Još kad bi stizali i suhi obroci za dane vikenda, kao nekada, gdje bi nam bio kraj… Ali, ne vraćajmo se u prošlost, nego gledajmo sadašnjost i računajmo na svjetliju budućnost. A hoće li budućnost biti svjetlija, vidjet će se uskoro. Zbog smanjenih donacija trenutno su upitni topli obroci za posljednje dane ovog mjeseca, baš one između Božića i Nove godine. Nade, međutim, ipak ima…

Izvor: Oaza BM

Website Apps