˝Nacionalne manjine u životu zajednice – uloga i značaj žena˝ naziv je javne tribine koja će se održat u ponedjeljak, 10. prosinca u 18 sati u prostorijama Društvenog centra (Ulica Jozsefa Antala 3) u Belom Manastiru.

Udruženje “Baranja” u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir organizira javnu tribinu povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava. Javna tribina je jedna od aktivnosti koje se provode u okviru projekta “Važno je imati podršku“, koji je financiran sredstvima Europske Unije te sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH.

Pozivamo Vas da se pridružite obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava tako što ćete, kao pripadnica nacionalne manjine, predstaviti svoj društveni angažman u zajednici te ukazati na važnost uključivanja žena u različite vidove života u zajednici.

Od Vas očekujemo da u vremenu od 10 minuta predstavite svoj rad u zajednici i ukažete na značaj svog rada. Ukoliko želite predstaviti nešto od običaja, kulture, gastronomije svog naroda (otpjevati neku pjesmu, pročitati neki tekst, poslužiti neko jednostavno jelo ili napitak) to će biti moguće nakon završetka službenog dijela programa. Ukoliko je netko od Vaših suradnika zainteresiran za sudjelovanje na javnoj tribini može se priključiti.

Molimo da svoje sudjelovanje potvrdite na telefone:

  • Udruženje “Baranja” – Jasna Petrović – 098-959-88-45 ili
  • Mirovna grupa Oaza – Vesna Nedić – 098-903-28-29.

Nadamo se da ćete prepoznati važnost teme za veće uključivanje žena u život zajednice i svojim primjerom podržati i druge žene koje se do sada nisu ohrabrile da se angažiraju u društvenom angažmanu.

Website Apps