Novi prosvjedi seljaka

Hrvatska poljoprivreda trebala bi biti nositelj oporavka, a ne nositelj krize. Da se najbrže prazne džepovi najsiromašnijih – poručio je Vladi s konferencije za novinare Tomislav Pokrovac, čelnik Sindikata hrvatskih seljaka.

Nezadovoljan radom ministra Tihomira Jakovine u proteklih godinu dana rada novog Ministarstva poljoprivrede – Pokrovac ultimativno zahtijeva od Vlade da do 15-tog siječnja isplati sve zaostale, a neisplaćene dugove hrvatskim seljacima, u prvom redu potpore za poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju. U suprotnom, kaže, “otvorene su sve opcije neposluha seljaka, pa i novi seljački prosvjedi”.

Nova seljačka stranka

Stranka nezavisnih hrvatskih seljaka nova je opcija na našoj političkoj sceni, a na današnjoj konferenciji za novinstvo Hrvatske stranke prava u Osijeku, s kojom namjeravaju zajednički izaći na predstojeće izbore, predstavio ju je predsjednik, Mato Mlinarić. Cilj im je zaštititi hrvatske nacionalne interese, pa odmah upozoravaju na potrebu da se državno zemljište, po ugledu na ono što se događa u susjednoj Mađarskoj, proglasi nacionalnim dobrom. Stranka je osnovana prije tridesetak dana, a proizašla je iz udruge koja je najradikalnije zastupala interese seljaka bez patronata ma koje političke opcije.

HSP o dvojezičnosti u Vukovaru

Novinarima se obratio i predsjednik HSP-a, Daniel Srb, koji je govorio kako su problem dvojezičnosti u Vukovaru nastojali prevenirati prije više godina; osvrnuo se na hrvatsko-srpske odnose upozorivši da se velikosrpska politika nije promijenila, a kada je o uvođenju zdravstvenoga odgoja riječ, ističe da HSP u cijelosti podržava stav Crkve. Smatraju da je cijela priča o zdravstvenom odgoju i reformama u kulturi marginalna i da se njome tek odvlači pozornost od problema propasti gospodarstva i osiromašenja građana.

Izvor: SIB.hr

Website Apps