URUŠEN STROP U OKUPLJALIŠTU BRNJEVARACA

Mještani Branjinog Vrha žele obnovu krovišta i instalacija

Dom kulture, jedino okupljalište mladih i starih u belomanastirskom prigradskom naselju Branjinom Vrhu, postaje mjesto opasno za život. Prije nekoliko dana, naime, goste cafe-bara Brnjevar, smještenog u sklopu Doma kulture, uznemirio je čudan zvuk – u unutrašnjosti Doma odvalio se gotovo cijeli strop, a nije isključeno da se to neće dogoditi i u ostalim prostorijama.

– Ovo je nevjerojatno! Ljudi moji, u Domu su prostorije lokalnih udruga, Mjesnog odbora i političkih stranaka, a od temeljitije obnove nema ništa. U cijelom selu ne postoji ni jedno drugo mjesto gdje se okupljaju mladi. Neka netko nešto poduzme jer neće dobro završiti – negoduju mještani koje smo zatekli u spomenutom kafiću, čiji je vlasnik prostor nedavno otkupio od Grada Belog Manastira. Očito je kako nije znao da kupuje mačka u vreći.

Saznajemo da je nedavno, na svojevrsnom zboru mještana, zbog Doma kulture zamalo izbio incident.

– Možete misliti, puste novce žele uložiti u obnovu središta mjesta, točnije prostora ispred Doma. Tamo planiraju napraviti neku fontanu, park i što sve ne, umjesto da novac ulože u Dom. Pobrkali su prioritete. Ne tražimo da nam izgrade dvorac, već samo obnove krovište i dotrajale instalacije. Nekoga će, na kraju, ovdje ubiti struja. Tko će zbog toga biti kriv? – žale se mještani.

Podsjećaju kako je Dom kulture izgrađen pedesetih godina prošlog stoljeća. Nekada je, ističu, bio seoski ponos, a nakon više od pola stoljeća predstavlja mjesno ruglo.

– Nedavno smo ostali bez pošte. Sve živo se zatvara, a nikoga ni za što nije briga – negoduju Brnjevarci, naglašavajući kako su, ako ne jedino, onda među rijetkim selima u Baranji čiji Dom kulture nije obnovljen. Smatraju da 1.200 stanovnika jednog od najstarijih baranjskih sela ne zaslužuju biti uskraćeni za bar jedno pristojno okupljalište.

Izvor: Glas Slavonije

Website Apps