Romsko kulturno umjetničko društvo Darda poziva Vas u nedjelju, 27. siječnja 2013. godine, s početkom u 18 sati u Dom kulture Darda na GODIŠNJI KONCERT – 10. GODINA POSTOJANJA RKUD-a DARDA.

Program:

– KUD Darda- Romski Logovac I
– KUD Darda – Žoku Au Munćanilor
– KUD Darda –Romski Logovac II (nova koreografija RKUD-a Darda)

Gosti:
– Arsim Gušani – Slavonski Brod
– Ivanka Mišković – Darda
– RAP GRUPA Euro black nation „Noćni Vukovi“

 

Romsko kulturno umjetničko društvo Darda osnovano je 29. listopada 2002. godine. Prvo je registrirano romsko kulturno umjetničko društvo na području istočne Hrvatske.

Društvo u svom programu, od osnivanja do danas, za osnovni cilj ima njegovanje kulture i tradicije prvenstveno baranjskih, ali i ostalih Roma. Pored toga djeluje na promoviranju kulturnih običaja te svrsishodnom korištenju slobonog vremena mladih i djece. Okuplja četrdesetak aktivnih članova. Društvo djeluje kroz dvije folklorne sekcije, mlađu i stariju.

Društvo djeluje uz financijsku potporu Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Općine Darda i Osječko-baranjske županije. Tijekom devetogodišnjeg postojanja, Romsko kulturno umjetničko društvo Darda bilježi niz uspješnih nastupa na mnogobrojnim smotrama i manifestacijama kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Najznačajnije smotre na kojima je društvo nastupilo su : Smotra folklora nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj (u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu) gdje je dva puta predstavljalo romsku nacionalnu manjinu. Zatim, Đakovački vezovi, na kojoj se 2008. godine po prvi put u povijesti ove dugogodišnje manifestacije predstavilo jedno romsko kulturno umjetničko društvo. Iznimno su ponosni svojim nastupom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu gdje su se predstavili prilikom svečanog otvaranja Desetljeća za Rome u Republici Hrvatskoj.

Osim toga gostovali su na smotri folklora Ciganske vatre u Srbobranu u Republici Srbiji, Međunarodnoj manifestaciji dječjeg folklora Perlice Europe u Osijeku, Vidjet će se na Sv. Iliju u Velikoj Kopanici i brojnim drugim manifestacijama.

Website Apps