Načelnica Općine Bilje Ružica Bilkić je najavila da šalje prijedlog smanjenja komunalnog doprinosa Općinskom vijeću, koja se u Općini Bilje, ovisno o građevinskoj zoni, kreće od 11,00 do 24,90 kuna – na 1,00 kunu.

„Pozdravljam Zakon o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, jer je nužno napraviti red u prostoru. Poštujući sve one koji su gradili svoje objekte plaćajući sve obveze, imamo u vidu i to da smo područje na koje su se vratili prognanici, koji nisu gradili bespravne vile ili apartmane, već ljetne kuhinje, pušnice i poljoprivredne objekte. Primorani zakonom legalizirati svoje objekte, baš u vrijeme recesije, mnogi su zatečeni ukupnom cijenom legalizacije. Ovo je razuman i dobar prijedlog, nadam se da će ga Općinsko vijeće prihvatiti.”

Naglašavajući kako Općina Bilje financijski dobro stoji, te na računu ima gotovo 9 milijuna kuna, načelnica Bilkić je zamolila vijećnika Igora Ružičku, predsjednika HDSSB-a, da prestane javno iznositi neistinu kako Općina Bilje nema novaca, što je u posljednjih mjesec dana učinio tri puta.

 
„Takve neistine nanose štetu poslovanju Općine Bilje i pomutnju u javnosti. Zovu me izvođači javne rasvjete i niskonaponske mreže, koja se gradi u Vardarcu, izvođači na kanalizaciji u Bilju, izvođači koji mijenjaju magistralni cjevovod vode u Bilju, izvođači autobusnog ugibališta kod škole i zabrinuto pitaju trebaju li prekinuti radove. Zovu me predsjednici Udruga, korisnici socijalne pomoći i studenti. Igor Ružička je akademski obrazovan građanin i svjestan je štete koju čini ovakvim uznemirujućim dezinformacijama, koje ne idu u prilog čak ni njemu.”

Izvor: Bilje.hr

Website Apps