Šetat će pse iz Skloništa u Belom Manastiru 

Cilj je kroz šetnje pasa dijeliti letke i građane informirati o važnosti udomljavanja, kastracije, čipiranja i nenapuštanja životinja.

Početkom 2013. godine Udruga za razvoj civilnog društva „Baranja Medija“ krenula je s provedbom građanske inicijative „Životinjske priče“ koju financira Zaklada za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Osijeka.  Cilj je građane Baranje informirati o važnosti udomljavanja životinja, a ne kupnje, te kastraciji, čipiranju i problemu napuštanja životinja.

Inicijativa se provodi u partnerstvu sa Skloništem za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir te Savjetom mladih Grada Belog Manastira, a sastojat će se od informativne kampanje plakatima po Baranji, najmanje tri šetnje životinja iz Skloništa za životinje u Belom Manastiru, podjele 300 letaka za vrijeme šetnji i postavljanja jedne oglasne ploče na području Grada Belog Manastira na koju će građani moći oglašavati izgubljene ili pronađene životinje, životinje koje udomljavaju i slično.

Zašto je ova građanska inicijativa toliko važna za Baranju saznali smo od partnera projekta.

-Sklonište za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir ulaže ogromne napore u udomljavanje životinja jer broj napuštenih i nečipiranih životinja koje završe kod nas stalno raste. Baš ovim projektom želimo građane osvijestiti da ne kupuju životinje, već ih udome te želimo skrenuti pažnju na važnost čipiranja, kastracije i nenapuštanja životinja., kazao je voditelj Skloništa veterinar Miroslav Prebeg.

I u Savjetu mladih Grada Belog Manastira smatraju ovaj projekt iznimno važnim.

-Odavno smo željeli sudjelovati u projektu koji promiče udomljavanje životinja i ono što je najvažnije informiranje građana o nenapuštanju životinja, udomljavanju i kastraciji. Naš doprinos biti će mobiliziranje mladih na sudjelovanje u šetnjama i volontiranje samih naših članova u provedbi projekta. Nadamo se da će zajednica u kojoj živimo ovo prepoznati, pa nam se priključiti u provedbi., dodala je Maja Tomšić, predsjednica Savjeta mladih Grada Belog Manastira.

Ono što u projektu iduće slijedi je postavljanje plakata koji su poziv građanima da na zakazane datume dođu do Skloništa za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i priključe se šetnjama životinja. Šetnje su planirane od polovice veljače do kraja ožujka kad građanska inicijativa i završava.

Ostale fotografije pasa koji čekaju udomljenje u Skloništu za životinje veterinarske stanice Beli Manastir potražite OVDJE.

 

Website Apps