KOPAČKI RIT uskoro bi sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i resornog Ministarstva trebao dobiti novi prijemni centar jer je stari izgorio u požaru u ožujku. Procedura nije najjednostavnija, no v.d. ravnatelja Kopačkog rita Damir Opačić nada se da će se sve posložiti kako treba.

“To će ovisiti o dinamici koju će omogućiti vrijeme i vremenske prilike obzirom da smo usred zime. Treba određeno vrijeme temeljem Zakona o javnoj nabavi da se provede natječaj, da se on usuglasi, da se jave i potencijalni izvođači i da se onda izabere najpovoljnija ponuda, a ja se nadam da će to biti negdje 60 do 90 dana kako je to uobičajeno u građevini kod takvih objekata”, pojašnjava Opačić.
2012. godina bila je na nivou 2011. kada je broj posjeta u pitanju, iako bilježe i zanimljiv podatak.
“Primijetili smo da imamo manji broj studenata, učenika i umirovljenika, a veći broj pojedinaca. Žao nam je što je očito kriza najviše pogodila te kategorije, ali eto, godinu je popravio broj pojedinaca koji su dolazili i sve više stranih posjetitelja”, ističe Opačić.
Uz obnovu prijemnoga centra, niknut će i kod Malog Sakadaša nekoliko novih zgrada koje će kreditirati Svjetska banka.
“Po prvobitnom projektu , tamo su planirane još tri zgrade, pored ovih koje su već izgrađene. I također naravno, po drugim pravilima, onima Svjetske banke će tijekom ove godine ići natječaj za izgradnju te tri zgrade. Tako da se nadam da ćemo do kraja godine imati kompletnu infrastrukturu, znači kompletno završen prijemni centar Mali Sakadaš”, poručio je Opačić.
Izvor: Index.hr
Website Apps