U posljednjih godinu dana broj novih priključaka na baranjska kućanstva je gotovo simboličan. Recesija i besparica samo su pogodovale slabom zanimanju građana za plinski priključak, jer se do sada priključilo tek oko 1.671 baranjskih kućanstava i 70 gospodarskih subjekata. Plan je bio da se toliki broj kućanstava priključi samo u prvoj godini. Razlog je cijena priključka od 8.000 kuna i povećanje cijene plina. Ako kućanstvo nema instalacije za centralno ili neki drugi način plinskog grijanja, tada se u startu odbacuje mogućnost uvođenja plina.
Podbacilo je u svim mjestima, vjerojatno zbog besparice, a nama su prioriteti dovesti priključke pred sve potencijalne gospodarske subjekte,rekao je rekao je rukovoditelj tehničke službe HEP plina Zoran Pul.
Najviše je priključaka u Belom Manastiru oko 800, u općini Bilje 322, u Dardi 253, općinama Kneževi Vinogradi i Čeminac oko 100. U drugim mjestima broj priključaka ne prelazi 20.
Za ovu godinu su prioriteti Grabovac i Lug te Suza. Bit će raspisan natječaj za Jagodnjak i vjerojatno slijede radovi u Zmajevcu te spoj na Grabovac i Lug, dodaje Pul.

Izvor: Radio Baranja

Website Apps