Liječenje birate sami !

11. veljače 2013.
Dosta vam je dugih čekanja po doktorskim ambulantama? Neugodnih medicinskih sestara koje vas mrzovoljno gledaju? Evo riješenja za Vas! Cilj i ideja ove stranice je da liječenje pacijent bira sam.

Od danas je u Hrvatskoj podignuta prva web stranica koja nudi pouzdane i detaljne informacije o zdravstvenim ustanovama i mogućnostima liječenja u našoj zemlji i to sa svim listama čekanja, slobodnim terminima, adresama i brojevima telefona.

Internet-portal koji se krije iza jednostavnog imena bolnica.hr zamišljen je kao centralna informativna stranica na kojoj će biti moguće jednostavno koristiti podatke o svim hrvatskim bolnicama, a zanimljivo je kako je autorica ove stranice mlada osječka liječnica, dr. Sara Škoflek.

Sara je na ideju o stranici došla tijekom odrađivanja staža u vukovarskoj bolnici, kada je uočila da nema jedinstvenih informacija o zdravstvenim uslugama u Hrvatskoj.

– Internet je postao mjesto s kojega se preuzima većina informacija, pa tako i informacije o mogućnostima zdravstvene zaštite i mogućnostima liječenja. No brzo sam shvatila da je internetski prostor doslovce zatrpan golemom količinom informacija o mogućnostima liječenja, ali i da je upravo ta prevelika količina podataka izuzetno velik problem pri pronalaženju prave informacije. Nedostatak sažetih informacija na jednom mjestu o zdravstvenim ustanovama i njihovo traženje znači gubljenje strahovito puno vremena koje ponekad ima presudno značenje. Zanimljiv je i podatak da se problem težeg pristupa informacijama progresivno povećava u manjim mjestima i selima. Stoga smo u sažimanje svih informacija uložili strašno puno truda, ali i brige da ne narušimo osnovnu funkciju stranice, odnosno kvalitetan i jednostavan pregled medicinskih ustanova i svih usluga koje pružaju. Sa zadovoljstvom mogu reći da je stranica uspješno ugledala svjetlo dana te da smo s prvim povratnim komentarima o kvaliteti pružene informacije više nego zadovoljni kao i da će na stranici ubrzo biti moguće dobiti informaciju i o zdravstvenim uslugama koje pružaju zdravstvene ustanove koje nemaju potpisan ugovor s HZZO-m, jer naš cilj i ideja koju pokušavamo promovirati ovom stranicom je da liječenje birate sami. Ovom stranicom ćete to i moći – poručuje ova 25-godišnja liječnica.

Website Apps