KREACIONIST dr. Joseph Mastropaolo nudi 10.000 dolara svakome tko pred sudom može dokazati da znanost pobija doslovnu interpretaciju Knjige postanka, prenosi Guardian.

On je iz tog razloga pokrenuo natjecanje Literal Genesis Trial, u nadi da će povisiti kvalitetu argumenata u raspravama između kreacionista i evolucionista, a kad se netko s njim odluči ući u spomenutu debatu on će uložiti 10.000 dolara kao polog. Jednak će iznos morati priložiti i njegov protivnik, tako da će pobjednik odšetati s 20.000 dolara.

Argumentacija se ne bi odvijala na pravom sudu, već kroz alternativni oblik spora, takozvano mini-suđenje. Ono ne treba biti održano u sudnici, ali Mastropaolo tvrdi da će na njemu biti prisutni sudski službenici i sudac, a predstavljeni dokazi moraju biti “objektivni, valjani, pouzdani i kalibrirani”. “Evolucionisti nisu glupi ljudi, oni su bistri, ali su dovoljno bistri da znaju da ne postoji znanstveni dokaz koji mogu podastrijeti u ovakvom mini-suđenju”, izjavio je znanstvenik koji tvrdi da evolucija ne može biti znanstveno dokazana: “Izgleda da u svemiru ne postoji ništa što evoluira, sve ide u potpuno suprotnom smjeru”, pojasnio je.

Mastropaolo je pojasnio i da će napraviti listu potencijalnih sudaca, ali da će se oko konačnog odabira morati usuglasiti svi sudionici.

Većina znanstvenika danas pobija kreacionizam odnosno kreacijsku teologiju (vjerovanje da je Bog stvorio svemir i čovjek), dok je velika anketa 2012. godine pokazala da 46 posto Amerikanaca vjeruje u biblijsku verziju nastanka svijeta.

Izvor: Index.hr

Website Apps