U velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije dana 13. ožujka 2013. godine održana je prezentacija dosadašnjih rezultata IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske. Prezentaciji su prisustovali osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan dr. sc. Vladimir Šišljagić koji su se uvodno obratili nazočnima. Sudionici su također bili i predstavnici resornog ministarstva, delegacije Europske unije kao i zajedničkog tehničkog tajništva ovog programa. Pri tom je istaknuto da je upravo Osječko-baranjska županija kroz tri natječajna kruga bila najuspješnija, pa je tako za našu Županiju do sada odobreno 65 projekata vrijednosti 32 milijuna eura.

Župan Šišljagić je naveo da naša Županija ulaže znatna sredstva i napore u edukaciju novih project managera, te da pružajući logističku potporu kroz Regionalnu razvojnu agenciju Slavonije i Baranje svim subjektima zainteresiranim za privlačenje sredstava iz EU fondova danas imamo najviše realiziranih projekata u Republici Hrvatskoj. To je potkrijepio i brojkama koje govore da su subjekti s područja Osječko – baranjske županije do sada aktivno sudjelovali u 253 projekta odobrena od strane Europske komisije i drugih međunarodnih izvora ukupne vrijednosti približno 115 milijuna eura. 

U sklopu prezentacije, s osječkim Sveučilištem, potpisana su i dva projekta koji se odnose na energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije. 

Izvor: OBZ.hr

Website Apps