Inicijativa građana ‘Veliki za male‘ ponovno poziva sve ljude dobre volje na uključivanje u mnoge humanitarne aktivnosti. Od nedavno je otvorena službena web stranica www.velikizamale.com.hr kako bi rad inicijative VzM, uz već postojeću Facebook grupu bio pregledniji. U radu inicijative sudjeluju pojedinci volonteri koji u svoje slobodno vrijeme rade sve što je u njihovoj moći kako bi širu javnost upoznali s akcijom ‘VzM’.

‘VzM’ će pred Uskrs unutar akcije ‘Budite Veliki i pomozite Malima’ paketima s hranom razveseliti desetak slavonsko-baranjskih obitelji kojima je takav oblik pomoći najpotrebniji. Oni koji žele pokloniti nešto prehrambenih proizvoda to mogu učiniti na već poznatim adresama.

‘VzM’ planiraju jednu nedjelju u travnju provesti u društvu malih prijatelja iz SOS sela Ladimirevci. U toj akciji svi oni koji budu htjeli moći će nedjelju provesti u igri i zabavi s djecom štićenicima SOS sela. U grupi ima biciklista koji će djeci popravljati bicikle i prirediti ih za nadolazeću sezonu. Također se planira odigravanje nogometne utakmice s djecom, čitanje pjesama dramskoj sekciji i slično.

Početkom lipnja održat će se organizacijski najveći događaj pod nazivom ‘VzM za mališane na osječkoj pedijatriji’ u kojem sudjeluju ”VzM’, MK ‘Kune’ i osječki biciklisti, a cilj je prikupiti sredstva i opremu za odjel pedijatrije KBC-a Osijek. Biciklisti i motoristi će pokušati u 24 sata odvoziti500 km po Slavoniji. Od skupljenih novčanih sredstava planira se kupovina dijela opreme ili materijala za saniranje oštećenja na objektu zdravstvene ustanove. Pozivaju sve članove VzM, kao i sve ljude dobre volje da s osječkog Trga Ante Starčevića isprate u subotu 1. lipnja, a dočekaju u nedjelju 2. lipnja bicikliste i motoriste. Tijekom ta dva dana na Trgu će biti postavljen štand ‘VzM’ na kojem će se također prikupljati donacije.

Građanska inicijativa ‘Veliki za Male‘ je samoinicijativno okupljena grupa građana neobojana političkim ili drugim bojama, osjetljiva na loše uvjete života svojih sugrađana. Rad inicijative temelji se na činjenici da u svakom djelu grada i u svakom selu postoje obitelji koje nemaju osnovne stvari potrebne za normalan život. Nekolicina entuzijasta odlučila je pokrenuti niz humanitarnih aktivnosti kako bi olakšala život onima koji su u potrebi. Putem Facebook grupe u rad VzM uključili su se mnogi, među njima i pojedinci poznati javnosti.

Website Apps