Hitna pomoć slavi svoj dan

30. travnja 2013.

Gotovo tri tisuće djelatnika hrvatske hitne medicinske službe raspoređenih u 919 timova, koji godišnje obave više od milijun i pol intervencija, slave svoj dan – Nacionalni dan hitne medicinske službe.

U sastavu 21 hrvatskog zavoda za hitnu medicinu ima 2822 djelatnika, od toga 627 doktora medicine, 1322 medicinskih sestra i medicinskih tehničara te 873 vozača kojima je na raspolaganju 128 suvremeno opremljenih vozila.

Nacionalnim danom hitne medicinske službe 30. travnja, koji je proglasio Hrvatski sabor, nastoji se senzibilizirati javnost o važnosti i specifičnosti te odgovorne i teške djelatnosti te potaknuti građane da ispravnim postupcima pozivanja hitne službe pridonesu boljem zdravstvenom ishodu unesrećene ili oboljele osobe, priopćio je danas Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Nacionalni dan obilježit će svi županijski zavodi za hitnu medicinu čiji će djelatnici na gradskim trgovima demonstrirati načine postupanja u različitim hitnim slučajevima te predstaviti vozila hitne medicinske službe. Dijelit će se i leci Sve što trebate znati o hitnoj medicinskoj službi koji sadrže niz praktičnih savjeta o načinima postupanja u slučajevima kada je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje pojedinca ili zajednice.

U tijeku je uspješna provedba reorganizacije hitne medicinske službe kojom je izjednačena dostupnost i podignuta kvaliteta usluge hitne medicine odnosno osiguran jednak standard na cijelom području Hrvatske.

Hrt.hr

Website Apps