Visoka moda u javnom prijevozu

Regionalno najveća javna izložba nove generacije modnih fotografa iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, organizirana u okviru projekta „New Wave“, premijerno je otvorena 11. travnja u Supermarket concept store-u u Beogradu.

Od velikog broja prijavljenih radova odabrano je 11 fotografa koji su protekla tri mjeseca, uz vodstvo mentora projekta Miše Obradovića i kreativnog tima, realizirali 11 zadanih tema koje su inspirirane velikim filmskim ostvarenjima, književnim djelima, glazbom i životnim stilovima..

Nakon premijernog otvorenja u kojem će radovi ostati izloženi tjedan dana, slijedeća tri mjeseca, u razdoblju od travnja do lipnja, javni prijevoz biti će mjesto promocije novog vala mladih fotografa čiji su radovi izloženi u 22 vozila javnog prijevoza u Beogradu.

Ideja projekta zasnovana je na problemu nepostojanja razvijenog modnog tržišta u Srbiji i  problemima s kojima su mladi kreativci suočeni, točnije nemogućnosti da njihov rad bude viđen dalje od kruga njihovih prijatelja na društvenim mrežama pa će tijekom tri mjeseca javni prostor postati mjesto promocije novog vala modnih stvaralaca. Ideja je da javni prostor dobije umjetnički ton i da nekoliko tisuća ljudi svakog dana na svom putu na posao ili kući dobije priliku uživati u jedinstvenoj izložbi na ovim prostorima.

Uz hrvatsku predstavnicu Dolores Juhas iz Kneževih Vinograda, u izložbi sudjeluju Aida Hajdarević, Bojan Janjić, Danilo Anđus, Dragan Klem, Dušan Milenković, Kosta Đuraković, Marijana Gligić, Marko Arsić, Marko Prelić i Nemanja Knežević.

Cijelu foto-galeriju možete pogledati na službenim FB stranici New wave projekta.
Cijeli editorijal Fashio 7/77, Dolores Juhas možete pogledati na FB stranici Dolores Juhas photography.

 

Website Apps