Koalicijski partneri SDP-HNS predstavili su na tiskovnoj konferenciji svoje kandidate za vodstvo Belog Manastira pa bi novi/stari gradonačelnik trebao biti Ivan Doboš, a dogradonačelnici: Marko Bogatić (SDP) i Zoran Kranjčec (HNS).

Doboš je istaknuo kako će nastaviti raditi započete projekte za dobrobit grada i graĎana, a uz ovu dvojicu mladih bit će mu to dodatna energija posebno potrebna zbog ulaska u EU.

Predsjednica GO SDP-a Željka Zagvozda podsjetila je da će ova koalicija imati i zajedničku listu za gradsko vijeće kako bi se planirani program mogao lakše realizirati a grad brže razvijati i napredovati.

Srećko Ivković kao predsjednik GO HNS-a smatra da je ovo dobra kombinacija gradskog vodstva jer ih povezuje iskustvo i mladi dogradonačelnici koji imaju nove ideje i znanja. Na konferenciji je govorio i predsjednik ŽO HNS-a, Stjepan Čuraj, koji je istakao veliki potencijal ka ostvarenju napretka koji Baranja i Beli Manastir definitivno imaju, te predstavio zajedničkog koalicijskog kandidata za župana Domagoja Hajdukovića (SDP) koji je naglasio da se do sada Osječko-baranjskom županijom odlučivalo iz Mostara a da to ubuduće mora biti iz Osijeka. Dodao je i da građani imaju pravo znati kako i zašto se troši njihov novac u pojedine projekte i koliko je potrošeno, a to građani do sada nisu znali i to se mora mijenjati.

Ova koalicija SDP-HNS se u svom radu zalaže za transparentnost, odgovornost i odlučnost.

Website Apps