3. KOLO CROATIA KUPA U JAHANJU

Približno 50 grla i isto toliko jahača iz 20 hrvatskih konjičkih klubova odazvat će se 3. kolu Croatia cupa u daljinskom jahanju koje će 25. svibnja biti održano u Kneževim Vinogradima. Riječ je o prvom sličnom događanju koje se održava u Baranji, a koje za cilj ima, osim promidžbe ovog sporta, predstaviti turističke potencijale, posebice one u okolici Kneževih Vinograda.

– Ovdje su predivni tereni s kojima želimo upoznati širu javnost. Osim toga, ljubiteljima konjičkog sporta ostat će obilježene staze koje mogu poslužiti u turističke svrhe – istaknula je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Viktorija Bulić, predsjednica KK Hercules iz Čeminca, koji je organizator natjecanja.

Naglasila je kako je daljinsko jahanje jedini dio konjičkog sporta koji je u vrtoglavom usponu diljem svijeta, budući da se njime konji vraćaju prirodi, jer je riječ o opuštanju i rekreaciji, bez prevelikih napora, kako za životinje, tako i za jahače. Planirane su tri utrke na 38, 69 i 89 kilometara. Što se posljednje tiče, uvrštena je u takozvanu CEN1 katergoriju, čiji se sudionici mogu plasirati na međunarodna konjička natjecanja. Start i cilj utrke je ribnjak u blizini SRC Bazeni, a staza vodi oko Kneževih Vinograda.

– Budući da će biti održane tri utrke, predviđena su tri starta, u 7, 9 i 10 sati, a proglašenje pobjednika planirano je za 18 sati – ističe Bulić, dodajući kako je glavna nagrada za pobjednika u CEN1 kategoriji arapski konj vrijedan približno 2.000 eura, uzgojen u eregeli Čađavica. KK Hercules potporu je dobio od ”općinskih otaca”, TZ-a Baranje, Belja i 15-ak lokalnih OPG-ova.

Načelnik općine Kneževi Vinogradi, Deneš Šoja, izrazio je zadovoljstvo činjenicom što se utrka održava upravo na području njegove općine, naglasivši kako će priliku za promidžbu imati svi tamošnji gospodarstvenici. Tijekom cijelog dana predviđena je i bogata gastroponuda na štandovima koji će tamo biti postavljeni.

Glas Slavonije

Website Apps