ECO FEST: Dan Dunava

27. lipnja 2013.

U subotu, 29. lipnja 2013., obilježava se Dan Dunava. Povodom tog dana Eko centar Zlatna greda organizira ECO FEST – Prvi rođendan Europske Amazone, u vremenu od 12 do 20 sati.

Program:

  • veslanje kanuima, vožnja biciklima, jahanje konja
  • ˝Danube Art master˝ – izložba umjetničkih radova na temu Dunava
  • radionice recikliranja papira, keramikr i ˝Land art-a˝
  • projekcije filmova Srednje Podunavlje i ˝Lost village˝
  • radionica kuhanja vegetarijanske hrane
  • predstavljanje projekta ˝Baranja Greenways˝
  • koncert i radionica bubnjarske skupine RitmOS

Sve informacije koje su vam potrebne možete dobiti na Info pultu – TOČKA 1.

Program Eko centra te hrana i piće su besplatni i osigurani su za posjetitelje u ograničenim količinama. Za svaki slučaj napunite svoju piknik košaricu.

U PP Kopački rit organizirana je vožnja brodom po promotivnoj obiteljskoj cijeni.
Informacije i rezervacije na telefon 031/752-320.

Dan Dunava je integralni dio suradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kako bi se podigla svijest za očuvanje rijeke kod što većeg broja pojedinaca i kako bi se djelovalo na racionalnu upotrebu vodenih resursa. U zemljama širom Europe inicijator obilježavanja Dana Dunava je Međunarodna komisija za zaštitu rijeke Dunav (International Commission for Danube Protection – ICPDR), čija je misija da promovira i koordinira održivo i integralno upravljanje vodama, uključujući i zaštitu, poboljšanje i racionalnu upotrebu voda. Ideja ICPDR-a je da ova proslava vremenom preraste u međunarodni festival koji bi ujedinio preko 81 milijuna stanovnika zemalja podunavskog sliva različitih kultura, načina života i poimanja rijeke.

 

Website Apps