Konstituirajuće sjednice općinskog vijeća su dosada održane u općinama Bilje i Kneževi Vinogradi.

Igor Ružička, nositelj HDSSB-ove liste,  je u Bilju izabran za predsjednika općinskog vijećaa. Za potpredsjednike Vijeća izabrani su Zdenko Jumić i Monika Molnar – Ljubić. Vijeće je odmah usvojilo odluku o poslovnom prostoru u Kopačevu, gdje je nakon stečaja Biljemerkanta ugašena jedina trgovina u selu. Očekuje se skori ulazak novog zakupca i konačno otvaranje prodavaonice najosnovnijih proizvoda.

U Kneževim Vinogradima, za predsjednika općinskog vijeća je izabran Franjo Bukta sa liste Deneša Šoje, a njegov zamjenik je Mario Svalina iz HDZ-a.

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva trebale su biti održane sjednice za općine Petlovac, Popovac i Draž, dok bi danas trebali biti poznati čelni ljudi vijeća u općinama Darda, Jagodnjak i Čeminac, te gradu Belom Manastiru. Neizvjesnosti ne bi trebalo biti u Dardi i Dražu, gdje je HDZ okupio većinu, kao ni u Čemincu, gdje će vladati HDSSB. U općini Petlovac su još uvijek neizvjesna čelna mjesta u vijeću, jer traju pregovori oko podjele pozicija.

U jedinom baranjskom gradu HDZ-HSU-DZMH je osvojio 7 mandata, SDP-HNS 6, HDSSB 3 a SDSS 2. Bez širih koalicija od izbora predsjednika nema ništa, a jučer nije bilo poznato tko se s kim dogovorio.

 

Website Apps